1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başkan Aksun: Öç alma maruz görülemez
Başkan Aksun: Öç alma maruz görülemez

Başkan Aksun: Öç alma maruz görülemez

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Acar, “adam öldürmeye teşebbüs” davası başta olmak üzere aleyhine getirilen 5 davadan da suçlu bulundu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Karşıyaka’da 5 Haziran 2017 tarihinde ‘eşine kendisini kötüleyen mesaj attığı’ gerekçesiyle Richard Steward Cadd’i bıçaklayarak, ağır yaralayan Ramazan Acar 7 YIL HAPİS cezasına çarptırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı ‘yasa dışı ağır yaralama’, ‘ sivri uçlu bıçak taşıma’, ‘yaralama’, ‘tecavüzü alet taşıma’ ve ‘mülke tecavüz’ suçlarından suçlu bularak, mahkum etti.

Başkan Fadıl Aksun, haksızlığa uğradığını düşünen her kişinin MAHKEMEYE başvurarak, yasal yolla hakkını araması gerektiğine dikkat çekerek, ‘ÖÇ ALMANIN’ maruz görülemeyeceğine vurgu yaptı.

Toplum düzenini bozanlarla ilgili, kamu menfaatinin korunması için etkin ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirten Aksun, Kıbrıs’ın kuzeyinde hukuk üstünlüğünün bulunduğunu, hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun bir başkasının vücut bütünlüğünü bozacak davranışa giremeyeceğine dikkat çekti.

Ne yaşanmıştı?

Karşıyaka’da 5 Haziran 2017’de ‘eşine kendisini kötüleyen mesaj attığı’ gerekçesiyle 26 yaşındaki Ramazan Acar, Richard Steward Cadd’in evine gitmiş, çıkan tartışma sonrasında Cadd’i bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

Acar da Lapta Polis Karakolu’na giderek polise teslim olmuş, ardından da tutuklanmıştı.

Olay sonrası ağır yaralanan Cadd, günlerce hastanede tedavi olmuştu.

 


Başkan Aksun: Ülkede hukuk üstünlüğü var

Başkanlığı’nda Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Çağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık Hasan Topaloğlu’nun avukatı mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti adına dava kararını Başkan Fadıl Aksun okudu.

Aksun, olayın nasıl olduğuna dair bulgular aktardı.

5 davadan da suçlu

Başkan Aksun, sanığın aleyhindeki ‘yasa dışı ağır yaralama’, ‘ sivri uçlu bıçak taşıma’, ‘yaralama’, ‘tecavüzü alet taşıma’ ve ‘mülke tecavüz’ suçlarından suçlu bularak, mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın aleyhindeki davalar içerisinde en ağır davanın ‘yasa dışı ağır yaralama’ olduğuna değinen Aksun, bu suçun ÖMÜR BOYU HAPİS cezası gerektiren bir suç olduğunu dile getirdi.

“Öç alma maruz görülemez”

Başkan Aksun, Kıbrıs’ın kuzeyinde hukukun üstünlüğünün bulunduğunu, hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun bir başkasının vücut bütünlüğünü bozacak davranışa giremeyeceğine vurgu yaptı.

Haksızlığa uğradığını düşünen her kişinin MAHKEMEYE başvurarak, yasal yolla hakkını araması gerektiğine dikkat çeken Aksun, ‘ÖÇ ALMASININ’ maruz görülemeyeceğini söyledi.

Aksun, sanığın söz konusu kişiyi 5 farklı yerinden bıçakladığını ifade etti.

“Etkin ve caydırıcı ceza verilmeli”

Aksun, toplum düzenini bozanlarla ilgili, kamu menfaatinin korunması için etkin ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirtti.

Her meselenin kendi içindeki olgularla değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Aksun, sanıklara ceza takdir ederken de ilerde başka suç işlememesi, topluma faydalı birey olarak kazandırılmasının da göz önünde bulundurulması gerektiğine değindi.

Aksun, kamu menfaatini ön planda tutarak, sanığın kişisel durumunun da değerlendirildiğini belirtti.

“Bıçak, saldırı silahı”

Sanığın ağız uzunluğu 14 cm olmak üzere toplam uzunluğu 27 cm olan bıçağı Richard Stuard Cadd’ın vücuduna birkaç kez sokarak, suç işlediğini dile getiren Aksun, suçun bıçakla işlendiğini, bıçağın da ‘SALDIRI SİLAHI’ olduğunu vurguladı.

Başkan Aksun, sanığın tasarrufundaki bıçağı Cadd’ın vücuduna birden fazla üst üste hayati organların olduğu bölgeye 3 kez saptadığına dikkat çekti.

“Tahrik altında değil, öç almak için suçu işledi”

Dava süresince sanığın avukatının olayın işleyişi ile ilgili ‘tahrik’ üzerinde durduğuna da değinen Aksun, bu nedenin müdafaa olmadığını, hafifletici bir sebep olarak üzerinde durabileceğini söyledi.

Sanığın eşine facebook üzerinden atılan mesajı görmesinin ardından yanındaki bıçakla Karşıyaka’dan Esentepe’ye kadar boydan boya gezmesine rağmen sakinleşmediğini dile getiren Aksun, olayın tahrik altında işlemediğini, ÖÇ ALMAK için hareket ettiğini vurguladı.

Aksun, sanık avukatının ‘tahrik’ yönünde koyduğu iddiaları da reddetti.

Ağırlaştırıcı ve hafifletici nedenler…

Aksun, sanık aleyhindeki ağırlaştırıcı ve hafifletici unsurları da sıraladı.

Sanığın saldırı silahı bıçağıyla bu suçu işlediğini, Cadd’i 3’ü hayati organlarına saptamak suretiyle 5 kez bıçaklayarak, zorla ikametine girdiğini söyleyen Aksun, tüm bunlarla birlikte benzeri sabıkasının bulunmasını ceza verirken AĞIRLAŞTIRICI FAKTÖR olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Başkan Aksun, sanığın aleyhindeki davaları kabul ederek, polise teslim oluşunu, tahkikatın yürütülmesine yardımcı olarak, aleyhindeki bir dava hariç diğer davalarla ilgili sabıkasının bulunmaması ile sosyo-ekonomik durumunu da hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini aktardı.

“Eski cezası, sanığı ISLAH etmedi”

Sanığın kasti öç alma davranışıyla hareket ederek, adeta kendi kuralları ile toplum düzenini bozduğuna dikkat çeken Aksun, işlediği benzer bir suç nedeniyle daha önceden aldığı suçun sanığı ıslah etmediğini, bu nedenle de verilebilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu kaydetti.

Başkan Aksun, sanığın 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 3473 defa okunmuştur
Etiketler : , ,