1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakandan en barışçıl 20 Temmuz mesajı
Başbakandan en barışçıl 20 Temmuz mesajı

Başbakandan en barışçıl 20 Temmuz mesajı

Siber: “Mücadele barışın kökleşmesi yönünde…”

A+A-

Siber, uzun ve zorlu bir tarihsel mücadeleden geçerek 20 Temmuz Harekâtı temelinde yeni bir safhaya ulaşan Kıbrıs sorununun, iki toplumlu, iki kesimli karşılıklı kabul edilebilir bir çözüme ulaştırılmasının bundan sonraki en önemli görev olduğunu belirtti.
Siber, Kıbrıs Türk halkının toplumsal, siyasal ve kurumsal varlığının, federal bir Kıbrıs’ın kurucu ortağı ve eşit tarafı olarak uluslararası siyaset, hukuk ve ekonomi ve demokratik süreçte kabul görmesinin, olumlu gelişmelere ve siyasal çalışmalara hız katacağını ifade etti.
Siber, geçmiş acı tecrübe ve sıkıntılarına rağmen, barıştan umudunu kesmeyen Kıbrıslı Türklerin, görüşme sürecinde her fırsatta barışçıl ve olumlu tavrını ortaya koyarak Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmaya yönelik yürütülen müzakerelerde samimi çaba ve iyi niyetini, inanç ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini; göstermeye de devam etmekte olduğunu vurguladı.
Siber, “Adadaki halkın yanı sıra, Türkiye ve Yunanistan halklarının barış ve işbirliği içerisinde, karşılıklı düşmanlık temelinde tüketmeyecekleri çalışmaları ve çözüm bulunması yönündeki samimi iradeleri ile demokratik huzur ortamına ve barışa ulaşmak mümkündür. Bu yönde taraflara düşen sorumluluk ve anlayışla hareket edilmesi, birçok sıkıntıyı aşacaktır” dedi.
Başbakan Siber, 20 Temmuz Harekatı sırasında ve mücadele yıllarında canlarını ortaya koyan şehitlere rahmet, gazilere saygı dileyerek, tüm halka da saygı ve sevgisini sundu.
(tak)

Bu haber toplam 2732 defa okunmuştur
Etiketler :