1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barış ve dostluk mesajları gönderiyorlar 
Barış ve dostluk mesajları gönderiyorlar 

Barış ve dostluk mesajları gönderiyorlar 

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gençler barış ve dostluk mesajları verdi

A+A-

Kıbrıs Dostluk Programlarına katılan ve yaz döneminde Amerika’da aileler tarafından ortaklaşa konuk edilen Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gençler, dostluk, işbirliği ve barış içinde yaşama mesajları gönderiyorlar.
Son dönemde, Kıbrıs’taki komite programlarının başında bulunan Büyükelçi Andreas Pirişis, Kıbrıs Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayarak, “bunun, toplumlar arasında güven inşa etmek ve dostluklar oluşturmak için en etkili yol olduğunu” söyledi.
Pişiris devamla, “bundan önceki yıllarda, bu programlara katılan ailelerin kazandıklarına gelince, her şeyden önce çocuklar arasında güçlü dostluklar oluşuyor ve bunlar ailelere de geçiyor” dedi.
İlgili bir soruyu yanıtlayan Büyükelçi, bu programa toplam 600 çocuğun katıldığını ve bu yıl, iki toplumdan 54 çocuğun Amerika’ya seyahat ederek aileler tarafından konuk edildiklerini söyledi ve “herkes çok heyecanlı geliyor” diyerek bunun arkasının geleceğini duyurdu.
Pişiris, programda belirlediği diğer bir olumlu verinin, çocukları Amerika’da konuk eden ailelerin, bu çocukları sevmeleri ve onları görmek için Kıbrıs’a geliyor olmaları olduğunu vurguladı.

Melina: Birlikte göğüsleyebiliriz

Lefkoşa’daki ABD Elçiliğinde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı kısa bir konuşmasında 17 yaşındaki Melina İlarionas, şunları söyledi: “Önümüzde hiç kuşkusuz büyük zorluklar ve büyük fırsatlar var ve bunları sadece birlikte göğüsleyebilir ve bu yılın tarihe geçmesini sağlayabiliriz”.
Kıbrıs Dostluk Programına da değinen Melina, bu programın uzun yıllardır tüm adadan yüzlerce Kıbrıslı gence, silah yerine, sevgi ve bilinci kullanarak “barış için savaşma” ivmesi verdiğini vurguladı.
Kıbrıslı Türk genç Hilmi Arika ise, kendisinin, atölye çalışmaları, geleneksel dans ve şarkı grupları, ağaç dikimi etkinlikleri, kilise ve camilerin temizlenmesi, kamp kurma da dâhil, programın geçen yılki tüm faaliyetlerine katıldığını açıkladı.
Hilmi sözlerine devamla, “bu ülkede barış istiyoruz. Gelecekte yeniden yan yana birlikte yaşayabilmek için barış istiyoruz. Bu ülke bizimdir: Hepimize ait olduğunu unutmayınız”.
Hilmi “Barış, bir tebessümle başlar, Barış dostlukla başlar. Barış, kabullenmekle başlar. Barış elimizdedir” dedi.
Kıbrıs’ta sekiz yıldır faaliyet gösteren program, gönüllüler tarafından oluşturuldu ve özel kaynaklar tarafından finanse edilmektedir. (CNA)

Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
Etiketler : , ,