1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bariyeri yıkan şahıs: "Arabama ateş edildi"
Bariyeri yıkan şahıs: "Arabama ateş edildi"

Bariyeri yıkan şahıs: "Arabama ateş edildi"

Ledra Palace geçiş noktasındaki bariyeri aracıyla yıkıp geçen ve polis tarafından tespit edilerek tutuklanan şahıs mahkemeye çıkarıldı, "Arabama ateş edildi" dedi. Polis ise bariyeri yıktıktan sonra, şahsın durması için ateş edildiğini söyledi.

A+A-

Ledra Palace geçiş noktasında, polisin dur uyarısına uymayarak aracıyla bariyere zarar verip Kırbıs’ın kuzeyine geçen A.N. isimli şahıs bugün mahkemeye çıkarıldı, tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Zanlı, polisin kendisine kötü davrandığını ve aracına ateş ettiğini söyledi, polis ise durması için lastiğine ateş edildiğini ifade etti.

Savcı, A.N.’nin serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçması ihtimaline dikkat çekti, ciddi bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Yargıç ise, kaçma ihtimali olduğunu ifade eden A.N. isimli şahsın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Polis: “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etti”

Olayla ilgili tahkikatı yürüten polis memuru, söz konusu şahsın, 14.55’te Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nde Deniz Plaza adlı işletmenin önlerinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili olarak zanlı hakkında herhangi bir muhaceret işlemi yapmadığı için birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etmekten de soruşturma açıldığını kaydeden tahkikat memuru, zanlının serbest kalması halinde yasal olmayan yollardan kaçma ihtimali olması nedeniyle tutuklu yargılanmasını ve bir ayı geçmeyecek süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

“Nefes örneği ve ifade vermedi, bir şey söylemedi, dava tebliğini imzalamadı”

Tahkikat memuru, zanlının nefes örneği ve ifade vermediğini belirterek, bir şey söylemekten ve dava tebliğini imzalamaktan da imtina ettiğini söyledi. Tahkikat memuru, olayla ilgili net kamera görüntüsünün olduğunu ve tanıkların bulunduğunu belirtti.

A.N.: “Bana kötü davranıldı, arabama ateş edildi”

A.N. ise sınır kapısında kendisine geçemeyeceğinin söylendiğini ve kötü davranıldığını savundu; arabasına da ateş edildiğini söyledi.

Polis: “Durması için ateş edildi”

Yargıç Nil Elodie Çeliker’in sorusu üzerine tahkikat memuru polis, bariyere kasti hasar verdikten sonra durması için A.N.’nin aracının lastiğine ateş edildiğini ifade etti.

Savcı: “Ciddi bir hapis cezasıyla karşılaşabilir”

Savcı Hasan Boşnak da, zanlının kasti hasardan methaldar olsa da birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etmekten de dosya tanzim edileceğini belirtti. Zanlının ülkede gayri yasal şekilde bulunduğunu ifade eden Boşnak, serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçması ihtimaline dikkat çekti. Zanlının ciddi bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Boşnak, davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini istedi.

“Hükümsüz tutuklu” olarak cezaevine gönderildi

Yargıç Nil Elodie Çeliker de, kasti hasarın son derece ciddi bir suç olduğunu belirterek, zanlının KKTC’ye gayri yasal bir şekilde giriş yaptığını ve yargılanmaktan kaçma riskinin kuvvetle muhtemel olduğunu kaydetti. Çeliker, zanlının davaları görüşülünceye kadar bir ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Sadece diplomatik geçişler için kullanılan Ledra Palace geçiş noktasından, polisin dur uyarısına rağmen Kıbrıs’ın güneyine geçen Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı 34 yaşındaki A.N., güvenlik kameraları kayıtları kullanılarak kısa sürede yakalanmıştı.

YENİDÜZEN'in elde ettiği bilgilere göre A.N., önce Kıbrıs Rum polisinin uyarılarını dinlemeyerek ara bölgeye girdi, ardından da Kıbrıs Türk polisinin uyarılarına kulak asmadan, bariyeri yıkıp geçti.

BARİYER ÜZERİNE SÜRDÜĞÜ ANLAR...

Söz konusu şahsın bariyeri yıktığı anlar, MOBESE kayıtlarına yansımıştı...

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur