1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Barem içi artış' talebi çöpe boğdu
Barem içi artış talebi  çöpe boğdu

'Barem içi artış' talebi çöpe boğdu

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat: “346 işçinin lehine karar üretilirse eylem bitecek”

A+A-

Didem MENTEŞ
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat, Lefkoşa Belediye Meclisi’nin 346 işçinin barem içi artış almasına yönelik karar üretmesi durumunda 19 Şubat Çarşamba eylemlerini kaldırabileceklerini söyledi. BES, Bakanlar Kurulu’nun belediyelerin bütçesini onaylamadığı ve çalışanların maaş ile sosyal haklarının verilmediği gerekçesiyle sürdürdüğü iş yavaşlatma eylemine dün de devam etti. Savaş Bozat, belediye bütçesinin onaylanması yanında 346 işçinin kadrolandıkları günden itibaren barem içi artış almasına yönelik kararın değişmesi için başlatılan eylemin, 17 Şubat Pazartesi günü yapılacak Belediye Meclisi toplantısının ardından sonuca bağlanacağını söyledi.

“Çarşamba günü eylem kalkabilir
Savaş Bozat, Belediye Meclisi’nde 346 işçinin barem içi artış alabilmesine yönelik kararın oy birliğiyle kabul edilmesi halinde 19 Şubat Çarşamba günü iş yavaşlatma eyleminin kaldırılacağını söyledi.
Konuyla ilgili görüşmek ve ortak bir noktada uzlaşabilmek için LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile toplantı yaptıklarını söyleyen Savaş Bozat, dün yapılan toplantıda 346 işçinin barem içi artış almalarıyla ilgili görüş bildirdiklerini aktardı. Bozat, 346 işçinin işe girdikleri günden değil kadrolandıkları günden itibaren artış almalarını istediklerini belirterek, çalışanların hizmetlerinin sayılması için siyasilerin karar üretmesi gerektiğini belirtti.

“Belediye Meclisi’nden oy birliği istiyoruz”
346 işçinin işe girdikleri günden barem içi artış almalarına yönelik isteklerini Başkan Fellahoğlu’nun da sıcak baktığını söyleyen Bozat, Başkan’ın 19 Şubat Pazartesi günü yapılacak Belediye Meclisi’nde oy birliği sağlanması için çaba göstereceğini söylediğini belirtti.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,