1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bakanlık olarak incelemelerimiz devam edecek”
“Bakanlık olarak incelemelerimiz devam edecek”

“Bakanlık olarak incelemelerimiz devam edecek”

“Hükümetimizin kurulduğu ilk günden itibaren geçmiş zamanda yapılan hukuksuzlukların üzerine gideceğimizi net şekilde söyledik"

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

175 istisnai yurttaşlığın iptali ile ilgili İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars YENİDÜZEN’e konuştu, “Hükümetimizin kurulduğu ilk günden itibaren geçmiş zamanda yapılan hukuksuzlukların üzerine gideceğimizi net şekilde söyledik…Ne söz verdiysek bu sözlerimizin arkasında olduğumuzu kamuoyumuza bir kez daha duyurmak istiyoruz” dedi.

 

İşte İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın YENİDÜZEN’e yaptığı açıklama:

  • “Hükümetimizin kurulduğu ilk günden itibaren geçmiş zamanda yapılan hukuksuzlukların üzerine gideceğimizi net şekilde söyledik.
  • Hükümet ortaklarımızla birlikte bu konuda tam bir mutabakat içindeyiz ve herkesin bildiği bu genel ilkeyi hükümet protokolünün içerisine de net şekilde yazmıştık.
  • Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı olarak, personelimizin özverili çalışmalarıyla yoğun bir çalışma başlattık ve bugün incelediğimiz takriben 1200 dosyanın 175’inde hukuka aykırı şekilde işlem yapıldığı tespitini Bakanlar Kurulumuza sunduk.
  • Bakanlar Kurulumuz da bu doğrultuda “istisnai” adı altında hukuka aykırı şekilde verilen 175 vatandaşlığın iptaline karar verdi. Ne söz verdiysek bu sözlerimizin arkasında olduğumuzu kamuoyumuza bir kez daha duyurmak istiyoruz.
  • Bakanlık olarak incelemelerimiz devam edecek. Bu ve buna benzer uygulamaları da düzeltmeye devam edeceğiz. Bir hukuk insanı olarak çok hassas olduğum hukuk devleti hedefi benim için de çok önemlidir.
  • Burada amaç mağduriyet yaratmak değil, bir hukuk devleti olma yolunda yasalarımızın emrettiği düzeni sağlamaktır. Bugün aldığımız kararla bu doğrultuda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Bu önemli noktanın altını bir kez daha çizmek istiyorum; Hükümetimiz durmaksızın geçmişte yapılan hukuksuzlukları düzeltme yolunda çalışmalarını sürdürme kararlılığındadır, halkımızın içi rahat olsun.
Bu haber toplam 3347 defa okunmuştur