1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlık ara emrine karşı itiraz dosyalayacak
Bakanlık ara emrine karşı itiraz dosyalayacak

Bakanlık ara emrine karşı itiraz dosyalayacak

Bakanlar Kurulu’nun hukuka ve yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal ettiği ‘istisnai vatandaşlıklar’ ile ilgili, Lütfü Ayhan Köksal ile Ö.A isimli kişilerin açtığı kararın iptaline yönelik davaların ön görüşmeleri sürüyor.

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun hukuka ve yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal ettiği ‘istisnai vatandaşlıklar’ ile ilgili, Lütfü Ayhan Köksal ile Ö.A isimli kişilerin açtığı kararın iptaline yönelik davaların ön görüşmeleri sürüyor. Davacıların ara emri talebine karşılık, İçişleri Bakanlığı avukatı itiraz dosyalamak üzere Mahkemeden süre talep etti, her iki dava 27 Haziran 2018 tarihine tehir edildi

 

 

Didem MENTEŞ

Bakanlar Kurulu’nun hukuka ve yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal ettiği 174 ‘istisnai vatandaşlıklar’ ile ilgili yargı süreci devam ediyor.

Kararın iptali ve ara emri alınması için Lütfü Ayhan Köksal ile Ö.A isimli kişinin açtığı iki ayrı dava, dün yeniden Yüksek İdare Mahkemesi’nde ön görüşmeleri yapıldı.

Davacıların ara emri talebine karşılık, İçişleri Bakanlığı avukatı itiraz dosyalamak üzere Mahkemeden süre talep etti, her iki dava 27 Haziran 2018 tarihine tehir edildi.

27 Haziran Çarşamba günü yapılacak ön görüşmede, dava duruşmalarına başlanmak üzere yeni bir gün verilmesi bekleniyor.

Bu arada İçişleri Bakanlığı’nı temsil etmek üzere bakanlık dışından bir avukat görevlendirildiği, avukat Uğur Çulhaoğlu’nun davayı yürüteceği belirtildi.

 

Köksal’ın açtığı davada itiraz dosyalandı, dava 27 Haziran’da…

Kararın iptali ve ara emri için başvuran Lütfü Ayhan Köksal’ın davasıyla ilgili dün yeniden Yüksek Mahkeme Yargıcı Tanju Öncül’ün huzurunda ön görüşülme yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nı temsilen avukat Emine Uzun ve davacı avukatı Erdaş Erbilen hazır bulundu.

Avukat Erdaş Erbilen, ara emri talebine karşılık Bakanlık avukatının itiraz dosyaladığını, davanın duruşmalarına başlamak için 27 Haziran Çarşamba gününe ertelendiğini söyledi.

 

İçişleri Bakanlığı itiraz dosyalayacak

Öte yandan vatandaşlığı iptal edilen Ö.A’nın açtığı davanın da ön görüşmesine devam edildi.

YİM’de Yargıç Gülden Çiftçioğlu’nun huzurunda görüşülen davada, avukat Enver Öztürk ve İçişleri Bakanlık avukatı Emine Uzun hazır bulundu.

Ön görüşme sonrası YENİDÜZEN’e bilgi veren avukat Öztürk, Bakanlık avukatının, ara emri talebine itiraz dosyalamak için ek süre talep ettiğini söyledi. Ön görüşmede, meselenin hukuki ölçülerde bir değerlendirmesinin yapıldığını aktaran Öztürk, bu değerlendirmeler ışığında hızlı bir şekilde davanın görüşülüp netice alınması için verilecek itiraza göre olguların da daraltılması için çalışma yapılacağını aktardı. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra dava duruşmalarına başlanacağını aktaran Öztürk, Mahkemenin davayı 27 Haziran Çarşamba günü tehir ettiğini açıkladı.

 

Süreçte neler olmuştu?

UBP-DP azınlık hükümeti döneminde verilen ve geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulu’nda istisnai vatandaşlık konusu çerçevesinde incelenen bin 200 vatandaşlıktan 174’ünün hukuka aykırı olduğunu tespit ederek geri alınmasına karar verilmiş, vatandaşlığı iptal edilen Lütfi Ayhan Köksal ve bazı kişiler, Yüksek İdare Mahkemesi’nde iptalin yasadışı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

Kararın iptali ve ara emri için başvuran kişilerin davası, Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) görüşülmeye başlanmıştı.

Bu haber toplam 2294 defa okunmuştur
İlgili Haberler