1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu yeni kararları açıkladı
Bakanlar Kurulu yeni kararları açıkladı

Bakanlar Kurulu yeni kararları açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Başbakan Ersan Saner yeni alınan kararları açıkladı.

A+A-

Sokağa çıkma yasağı gece saat 21:00’den sabah 05:00’e devam edecek - Haftaya pazar yine TAM KAPALI - 29 Mart’ta 12’nci sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak - Restoran ve cafeler dış mekan paket servise devam edecek - Bahis Ofisleri ve Fitness salonları PCR şartıyla 24 Mart’ta açılacak. 1500 TL’ler 23 Mart günü ödenecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Başbakan Ersan Saner yeni alınan kararları açıkladı.

Kararlar şöyle:

22 Mart Pazartesi’nden İtibaren Pazar hariç  her gün gece 21.00’den sabah  05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmasına, Pazar günleri ise sadece eczane, fırın, tarım ve hayvancılık sektörüne bağlı işletmeler  ve benzin istasyonlarının muaf olacağı  tam sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar  vermiştir.

29 Mart 2021, pazartesi tarihinden itibaren 12’nci sınıflar seyreltilmiş olarak eğitime başlayacaktır.

Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan kişilerin ilçe emniyet kurullarından izin almaları kaydıyla  karantina uygulaması olmaksızın sağlık bakanlığının belirlediği kriterlerde ticaret yapmaları uygun görülmüştür

Restoranlar, pastahane, kafeler ve meyhaneler paket servislerine ek olarak dış mekanlarda oturma alanları görevlerini sürdürebileceklerdir.

Kahvehane,  kafeterya ve lokallerin dış sosyal mesafe kurallarına uygun olarak faaliyetlerine devam edebileceklerdir. ancak belirtilen sektörlerde oyun(okey, tavla v.b.)  oynatılamayacaktır.

Bet ofislerde görev yapan kişilerin 24.03.2021 çarşamba gününe  kadar PCR testi taranmaları uygun görülmüş olup, aksi yönde bir karar üretilmemesi halinde belirlenen koşullarda 24.03.2021 tarihinde açılmalarına karar verilmiştir.

Yüzme havuzlarında spor kulüplerinin performans yüzücüleri ve lisanslı yüzücülerin antremanlarının yapılmasına karar verilmiştir. Ancak havuzlarda kurs faaliyetleri kesinlikle yapılmayacaktır.

Kapalı spor salonlarında (fitnes) görev yapan kişilerin 24.03.2021 çarşamba  tarihine kadar taranarak PCR testi yaptırmaları uygun görülmüş olup , aksi bir karar üretilmemesi halinde belirtilen koşullarda 24.03.2021 tarihinde açılmalarına karar verilmiştir

Ev karantinasına geçilebilmesi için kriterlerinin belirlenerek başlanması yönünde çalışma yapılmasına karar verildi.  

12 Nisan 2021 tarihinde 3 günlük kapalı otel turizminin başlanabilmesi için ülkemizde bileklik uygulamasının ve denetiminin hayata geçmiş olması gerekmektedir. Ayrıca geri kalan turizm sektörünün takvimlendirilerek açılması yönünde çalışmalar başlatılmıştır

Profesyonel tiyatro ve konser gibi performans sanatçılarının çalışmalarını / provalarını bireysel olarak yapmaları uygun görülmüştür.

Kapalı olan sektörlere, kapalı olarak kaldıkları sürelere göre 1500 tl katkı verilmesi 23 mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 49.805 kişiye 60.500.000 tl ödeme yapılacaktır.

Bu haber toplam 6106 defa okunmuştur
Etiketler : ,