1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakan Sucuoğlu YENİDÜZEN’e açıkladı:  “Serdar Denktaş’ın çıkışı hepimize sürpriz oldu”
Bakan Sucuoğlu YENİDÜZEN’e açıkladı:   “Serdar Denktaş’ın çıkışı hepimize sürpriz oldu”

Bakan Sucuoğlu YENİDÜZEN’e açıkladı:  “Serdar Denktaş’ın çıkışı hepimize sürpriz oldu”

Sağlık Bakanlığı’nın İKİNCİ İŞE ARA FORMÜL olarak ortaya koyduğu 'Özel hastane' ya da 'kliniklere' KİRALAMA formülü ile hekimlerle % 60/40 gelir paylaşımı sağlayacak Tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçmedi…

A+A-

 

Meltem SONAY

Sağlık Bakanlığı’nın ‘İKİNCİ İŞ’le ilgili sorunu gidermek için ARA FORMÜL olarak ortaya koyduğu TÜZÜK, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın engellemesiyle Bakanlar Kurulu’nda takıldı.

Sağlık Bakanlığı, mahkeme tarafından verilen ve ‘geçiş süreci’ olarak da adlandırılan 1 Ağustos’ta kadar olan süre dolmadan, 'Özel hastane' ya da 'kliniklere' KİRALAMA formülü ile hekimlerle % 60/40 gelir paylaşımı sağlayacak Tüzüğü hayata geçirme hazırlığındayken, Tüzük Bakanlar Kurulu’ndan onay alamadı.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, hastane ve kliniklerin KAMUYA açılmasını, Tabipler Birliği’nin belirleyeceği asgari muayene ücretinin de %60’ının ilgili DOKTORA, geriye kalan %40’ının ise SAĞLIK FONU’na kalmasını öngören Tüzüğün ‘REDDEDİLMEDİĞİNİ ancak ERTELENDİĞİNİ’ ifade etti.

Sağlık Bakanı’nın Bakanlar Kurulu’na götürdüğü tüzüğe Maliye Bakanı Serdar Denktaş KARŞI ÇIKTI. Bakanlar Kurulu’ndan ONAY ALAMAYAN Tüzük dün Maliye Müsteşarları ile çalışıldı.

Serdar Denktaş ‘DETAYLI ÇALIŞMA’ istedi!..

“Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın çıkışı hepimize sürpriz oldu, saygı duyuyorum” diyen Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Serdar Denktaş’ın kendi değerlendirmesi çerçevesinde Tüzüğe karşı çıktığını ve detay istediğini ifade etti.

“Serdar Bey reddetmedi, istişare edelim istedi, iptal edilmedi ertelendi…” diyen Sucuoğlu, dün Maliye Bakanlığı Müsteşarları ile 2 saati aşan bir toplantı yapıldığını, ‘asgari mutabakatın da sağlandığını söyledi.

Maliye ile yapılan toplantı sonucunun ‘olumlu gibi’ durduğunu kaydeden Sucuoğlu, TAM MUTABAKAT belirtmedi. Maliye Bakanı Denktaş’ın itirazları için ‘Çözülebilecek şeyler’ diyen Sucuoğlu, “Büyük oranda büyük oranda çözüldü diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın çıkışı hepimize sürpriz oldu, Serdar Bey’e takıldı diyebiliriz… Saygı duyuyorum” diyen Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Maliye ile yapılan toplantı sonucunun ‘olumlu gibi’ durduğunu kaydetti, TAM MUTABAKAT belirtmedi.

Maliye ile çalışıldı, ‘ÖDEMELERDE BİRAZ DAHA DETAYA İNİLDİ’, son şekli taraflara gönderilecek…

Maliye Bakanlığı Müsteşarları ile yapılan toplantı sonrasında ortaya çıkan tüzüğün son şeklinin Tabipler Birliği ve TIP-İŞ’e de gönderileceğini kaydeden Sağlık Bakanı Dr. Sucuoğlu, soru üzerine Tüzük’te ‘biraz daha detaya inildiğini, özününse aynı kaldığını’ kaydetti.

%60’a %40 oranı değişmemekle birlikte özellikle tüzükte öngörülen ‘hekimlere yapılacak ödemeler’ konusunda biraz daha detaya inildiğini belirten Bakan Sucuoğlu detay vermedi.

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasası altında hazırlanan Tüzüğe göre; Özel hastane ve klinikler KAMUYA açılacak, Tabipler Birliği’nin belirleyeceği asgari muayene ücretinin %60’ı ilgili DOKTORA, geriye kalan %40’ı ise SAĞLIK FONU’na kalacaktı.

“Cumhurbaşkanı bizi de, doktorlarımızı da zora soktu”

Cumhurbaşkanı’nın Döner Sermaye Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi ile ‘planların altüst olduğunu’ savunan Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Tüzüğün 1 yıllık bir geçiş süreci için, ‘mecburi’ olarak hazırlandığını kaydetti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında TIP-İŞ’le imzalanan 6 maddelik protokolü anımsatan Sucuoğlu, Protokol’de yer alan 6 maddeden 5’nin neredeyse hayata geçirildiğini bir tek Döner Sermaye Yasası’nın kaldığını kaydetti.

“Cumhurbaşkanı’nın Yasa’yı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi bizi zor durumda bıraktı, kurgu ona göre yapılmıştı… Doktorlarımızı da zora soktu. Kaldı ki 84 ülkede şu andaki uygulama budur” diyen Sucuoğlu, Anayasa Mahkemesi’nden Yasa’ya ret gelemsi durumunda, sağlıkta reformunda başka bahara kalacağını savundu.

“Sağlık Bakanlığı’ndan çıktı, Hükümet kararı olacak…”

“İyi bir noktadayız diye düşünüyorum, paydaşlarla da görüşeceğiz” diyen Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, konunun Sağlık Bakanlığı’nı aştığını, Hükümet’i ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın Tüzüğü e hazırlayarak sunduğunu bundan sonrasının da Hükümet Kararı olacağını kaydeden Sucuoğlu, Cuma günü TIP-İŞ Başkanı ile birlikte Başbakan’a gidileceğine de işaret etti.

 

 

 

 

Bu haber toplam 5020 defa okunmuştur
İlgili Haberler