1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "AYKO Binası satışından vazgeçilmeli..."
"AYKO Binası satışından vazgeçilmeli..."

"AYKO Binası satışından vazgeçilmeli..."

Toplumcu Kurutuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler), hükümetin AYKO fabrikası binasını ve park yerinin satılmasından vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

A+A-

Toplumcu Kurutuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler), hükümetin “giderayak aceleyle AYKO fabrikası binasını ve park yerini satışa çıkardığını” belirterek Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında da önemli bir kurum olan bu tesisin satılmasından vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

TKP Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, yazılı açıklamasında, AYKO Ayakkabı Fabrikası ve park yerinin gazete ilanı ile satışa çıkarıldığını belirterek UBP-DP hükümetini hükümetten gitmeden halka ait ne varsa bir an önce hepsini satıp sermayeye teslim etmeye çalışmakla suçladı.

AYKO’nun toplumsal varoluş mücadelesi verilen yıllarda halkın ayakkabı ihtiyacını karşılaması yanı sıra, Kıbrıslı Türk Mücahitlerin bot ihtiyacını da karşılayan önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Davulcu “Hükümeti, halka ait değerleri giderayak ala una ala tre satmaya çalışmaktan vazgeçmeye çağıyoruz” dedi.

Davulcu, kooperatifçiliğin dayanışma olduğunu da ifade ederek Kıbrıs’ta kooperatifçiliğin tarihçesiyle ilgili bilgilere yer verdi.

Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur
Etiketler : ,