1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Av” Sırbistan’da En İyi Uluslararası Kısa Film Seçildi
“Av” Sırbistan’da En İyi Uluslararası Kısa Film Seçildi

“Av” Sırbistan’da En İyi Uluslararası Kısa Film Seçildi

14.Merlinka Uluslararası Queer Film Festivali'nde jüri Kısa Film dalında En İyi Film Ödülü’nü Av’a verdi.

A+A-

Murat OBENLER

Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 14.kez düzenlenen Merlinka Uluslararası Queer Film Festivali'nde  Sholeh Zahraei ve Kamil Saldun tarafından yazılıp yönetilen Kıbrıs’ın ilk iki toplumlu LGBTIQ+ filmi “Av” En İyi Uluslararası Kısa Film seçildi. 

11 Aralık Pazar günü Belgrad Gençlik Merkezi'nin Büyük Salonu'nda gerçekleştiren törende en iyi uzun metraj ve kısa metraj film, uzun metraj ve kısa belgesel film, kısa animasyon film ödülleri, en iyi yerli yapımlara özel ödüller ve seyirci ödülü sahiplerini bulurken Nikola Spasić'in yönettiği ve filmde kendini oynayan trans seks işçisi Kristina'nın gerçek kişiliğini anlattığı "Kristina" filmi festivalin en iyi filmi seçildi.
 

Ödülü devrime doğru yürüyen İranda  varlık,özgürlük ve eşit haklar için sokaklarda mücadele veren İranlı LGBTIQ+ topluluğuna adadılar

Ljubomir Radanov, Djordje Galić ve Namo Safideen'den oluşan kısa film jürisi tarafından En İyi Kısa Film ödülüne layık görülen Av’ın yönetmenleri ödül sonrasında çok mutlu olduklarını ve bu ödülü  devrime doğru yürüyen İranda  varlık,özgürlük ve eşit haklar için sokaklarda mücadele veren İranlı LGBTIQ+ topluluğuna adadılar. Homosexualitenin İran’da baskıcı yönetim tarafından ölüm cezasıyla cezalandırldığını söyleyen ikili bu baskının en kısa zamanda bir devrimle sonlanacağına inandıklarını vurguladılar ve “yaşasın kadınların özgürlüğü” dediler.

Sholeh Zahraei ve Kamil Saldun tarafından yazılıp yönetilen  kısa filmde Ali Düşenkalkar, Erdoğan Kavaz, Andreas Orphanides, Barış Refikoğlu, Elmaziye Derviş, Yaşar Aydın Karaca ve Harisson (dog) rol alıyor.

 

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur