1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Atensa Kağıt Sanayi
Atensa Kağıt Sanayi

Atensa Kağıt Sanayi

Temizlik kâğıdı üretimi ile uzun zamandır Ada’da hizmet veren firma, yıllardır güvenilir ve kaliteli ürünler sunmanın gurunu yaşıyor

A+A-

Fehime ALASYA

Temizlik kâğıdı üretimi ile uzun zamandır Ada’da hizmet veren firma, yıllardır güvenilir ve kaliteli ürünler sunmanın gurunu yaşıyor.

Atensa Kağıt Sanayi Ltd. Direktörü Tağmaç M. Cantay, üretimde ve ithalatta karşılaştığı zorlukları anlattı, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerinde hizmet veren ve ana faaliyet alanı, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, peçete ve yan ürünleri olan Atensa Kâğıt Sanayi LTD, ticaret hayatında piyasaya sürdüğü ithal ürünler ile devam ediyor.

Temizlik kâğıtları üretmek üzere, 2004 yılında Atensa Kağıt Sanayi LTD. olarak kurulan firma, deneyimli ve uzman personel kadrosuyla, müşteri memnuniyeti ön planda tutularak, yıllardır güvenilir ve kaliteli ürünler sunmanın gurunu yaşıyor.

Bünyesinde barındırdığı çöp torbası, Foil-Stretch Filmler, şarap, kedi-köpek maması ve Duracel pil gibi ithal ürünlerle, iç piyasaya hizmet ediyor.

Temizlik kâğıtları üretmek üzere, 2004 yılında Tağmaç Mehmet Cantay öncülüğünde iş yaşamına atılan firma, en üst düzeyde ürün kalitesi sunmayı amaçlayarak, 2011 yılında büyük bir yatırım yapıp, kâğıt işleme kapasitesini ayda 400 tona çıkardı. Daha büyük, modern ve yüksek teknolojik makine parkuruna sahip Atensa ürünlerindeki kalite ve hijyen ile hizmet veriyor. Konusunda uzman ekip ve personele sahip olan işletmede ‘Özel üretim’ çalışmaları ile de birçok müşteriye sahip…

mama.jpg

“EKİP OLARAK İLKEMİZ ‘ÇALIŞKAN VE ÖZVERİLİ’ OLMAK”

Atensa’nın yıllar içerisindeki gelişimini özetleyen firma direktörü Tağmaç M.Cantay;
“Yönetim kurulumuz, gerek uzman ekibimizin başarılı bir ticari geçmişe sahip olması, gerek tedarikçilerle olan ilişkimize olan güvenimizin tam olması, gerekse pazarlama ve dağıtım ağımızın sistematik bir yapıya sahip olmasıyla, 2007 yılında, önemli bir adım atma kararı verip, ticari departmanın kurulmasında karar kılmıştır. Atılan adım doğrultusunda, Şirketimiz adını Atensa

Kağıt Sanayi ve Ticaret Ltd. olarak değiştirip, tam anlamıyla ticaret alanında faaliyetlerine başlamıştır. Firmamız, güçlü üretim kapasitemizin yanında, zaman içinde ticari sahada da kendini geliştirmiş olup, Türkiye ve Avrupa ülkeleriyle istikrarlı bir iş ortaklığı içerisinde olduğumuzu gururla belirtmek istiyoruz... 
Firma olarak öncü hedeflerimiz, temsilini üstlendiğimiz ürünleri, başarılı bir şekilde ada pazarının her köşesine ulaştırıp, pazar payını kademeli olarak arttırıp, halkımızın kalite anlayışını tamamen daha üst seviyeye ulaştırmaktır. Ekip olarak ilkemiz ‘Çalışkan ve Özverili ‘ olmak, müşterilerimize kaliteli servisimizi başarılı bir şekilde yansıtmaktır. 
Deneyimli ve uzman personel kadrosuyla, müşteri memnuniyeti ön planda tutularak, değerli tüketicilerimize güvenilir ve kaliteli ürünler sunmanın gurunu yaşamaktayız. Hem ticari hem de üretim dalında hizmet veriyoruz. Yaklaşık 25 kişilik ekip ile Ada’nın her bölgesine ürün dağıtıyoruz” diyor.
 

“TAMAMEN SAVUNMASIZIZ, ÖNÜMÜZÜN AÇILMASINI BEKLİYORUZ…”

Şirketin ihracat alanında da ufak tefek deneyimleri olduğunu anlatan Tağmaç Cantay, Moğolistan'a ihracat yaptıklarını anlatıyor. Çin üzerinden Moğolistan’a ihracat yapan firma bu büyük başarısını, devlet desteği ve yardımı ile daha da perçinleyebileceğini ifade ediyor. Yapılan desteklerin çok yeterli olmadığına dikkat çeken firma, devlet ayaklı bazı prosedürlerin, hammadde destekli alanlarda arttırılması halinde tamamen ihracata yönelebileceklerini belirtiyor.

Cantay, “Ham madde yurt dışından geliyor ve burada işliyoruz. Son teknolojik donanımlarımızla, geniş bir vizyonla rekabet piyasasında yer alıyoruz. Bunu sürdürülebilir kılmamız gerekir. Bunun için de tek başımıza mücadele yetmez. Tamamen savunmasızız, önümüzün açılmasını bekliyoruz… Örneğin kolada çok ciddi bir fon yaptılar ve şirketler gelip yatırım yaptı, doğru politika izlenimi üretim yatırımını da arttırdı” diyor.

“MAKİNELERİMİZ 8 SAAT ÇALIŞIP 16 SAAT UYUYOR”

Ortalama 350 bin koli yıllık üretimİ olan şirket, kapasitesinin yüzde 40'ını çalıştırdığını anlatıyor. Cantay, “Makinelerimiz 8 saat çalışıp 16 saat uyuyor, hâlbuki bunun tam tersi olması gerek. Üç vardiya çalışabilir duruma gelmemiz gerek. O zaman inanın sadece Atensa değil nice Atensa’lar açılır, herkesin işi yürür” diyor.

pop.jpg

“İNSAN ‘BİZ BU KADAR MI KALİTESİZ ÜRÜNLER YAPIYORUZ’ DİYE GÜCENİYOR”

Nüfusa endeksli çalışan firma, özellikle öğrencilerin yoğun olduğu aylarda üretimini arttırıyor. Üretim alanında çeşitli sıkıntıların olduğuna değinen Cantay, bu konulara şöyle değiniyor;

“Oteller büyük oranda Türkiye’den ithal ürünlerle çalışıyorlar. Otellerde kullanılan ürünlerin oranı yüzde beş oranındadır. Bunun da çoğunluğu ettir çünkü ithalatı yasaktır. İnsan ‘biz bu kadar mı kalitesiz ürünler yapıyoruz’ diye güceniyor. Genel olarak Kıbrıs’ta üretilen ürünlerin kalitesiz olduğundan yakınan bakış açıları var. Bu bakış açısını kırmak da yine bizim devletimizin elindedir. Güneyde oteller ve restoranlarda yüzde 70 yerli ürün kullanım zorluğu vardır. Bizde neden yok? Neden bu işletmeleri zorunlu kılmıyorlar? Üretici orada böyle hayır eder...

Yetkililer, lütfen artık bu üreticilerin sesini duyun, ufak tefek görülen bu aksaklıklara kulak versinler. Bu yönde bazı çalışmalar yürütülüyormuş, umarız bir an önce hayata geçer”

 

 

Bu haber toplam 6582 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 330 Sayısı

Adres Kıbrıs 330 Sayısı

İlgili Haberler