1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Atakara:‘Tercih halkındır’
Atakara:‘Tercih halkındır’

Atakara:‘Tercih halkındır’

Alsancak Belediye Başkanı Dr Yücel Atakara, Haziran’daki yerel seçimlerde UBP’den yeniden aday olduğunu açıkladı.

A+A-

Ayşe GÜLER
Alsancak Belediye Başkanı Dr Yücel Atakara, Haziran’daki yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi (UBP)’den yeniden aday olacağını açıkladı.
3 dönem belediye başkanlığı yapan ve bir kez daha başkanlık koltuğuna aday olan Atakara,
bölgeye yeterli hizmeti verdiğini savundu.
Atakara, “tercih halkındır” diyerek,  “Hizmetlerimizi beğeniyorlarsa bana oy verecekler. Beğenmiyorlarsa, vermeyecekler” şeklinde konuştu.
Bölgede ‘bağımsız aday’ olacağı yönünde çıkan haberlere de yanıt veren Atakara,  “bugüne kadar UBP’den aday oldum. Ne partimin ne de benim bağımsız aday olacağım yönünde herhangi bir görüşü yoktur” dedi.
Atakara, “bu işler iddia ile olmuyor. Her şey halkın tercihine bağlıdır” şeklinde konuştu.
Belediye başkanlığı görevine geldiği günden itibaren sürekli eleştirildiğini kaydeden Atakara, “Sürekli eleştirildim, artık eleştirilere alıştım. Herkesi memnun etmeniz imkansız” diye konuştu.
Atakara, doktorluk mesleğinden belediye başkanlığı görevine geldiği için ‘pişman olmadığını’ da ifade ederek, seçimi kazanmaması halinde mesleğine dönmeyeceğini belirtti.

20 memur, 70 işçi
Atakara, 2002 yılında başkanlığına seçildiği dönemde belediye kadrosunda 4 memur, 20 işçinin olduğunu söyleyerek, belediyenin şu anda 20 memur ve 70 işçi ile hizmet verdiğini belirtti.
5 işçi hariç tüm çalışanların kadrolu olduğunu dile getiren Atakara, personelin yatırımlarının yapıldığını, bu konuda herhangi bir eksiklik yaşanmadığını ifade etti.

2 bin 500 nüfustan, 6 bin 650’ye…

Belediyenin 6 bin 650 kişiye hizmet verdiğini açıklayan Atakara, belediye başkanı seçildiği dönemde bu rakamın 2 bin 500 olduğunu söyledi.
Atakara, belediyenin Alsancak dahil Malatya, İncesu, Ilgaz ve Yeşiltepe olmak üzere 5 köye hizmet verildiği ifade etti.

“Belediye hizmetlerini yürütebilecek mali gücü yok”
Belediye hizmetlerini yürütebilecek mali gücünün olmadığını açıklayan Atakara,                        “ Vatandaşlardan ne vergisi topluyoruz ki hizmet yapalım?” diye sordu.
Atakara, vatandaşlardan yılda tüm belediye vergisi için 180 TL topladıklarını dile getirerek, “belediyenin öz kaynağı devlet katkısından fazladır” şeklinde konuştu.
Belediyenin her ay 180 bin TL devlet katkısı aldığını belirten Atakara,  60 bin TL’nin belediye borçlarına kesildiğini, geriye kalan paranın ise bütçeye aktarıldığını kaydetti.

“2002’den önce belediyecilik anlamında hizmet verilmedi”
Atakara, Alsancak’ta 2002’den önce ‘belediyecilik’ anlamında herhangi bir hizmetin verilmediğini de savundu.
Belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeler ile ilgili bilgi veren Atakara, şöyle konuştu: 
“Belediye başkanı seçildiğim zaman Alsancak’ta 100 metre kaldırım yoktu. Vatandaşların girecek bir denizi bile bulunmuyordu. Ben göreve geldikten sonra Mare Monte’ye giriyorlar. Old Milos atıl vaziyetteydi. Onu yeniden bölgeye kazandırdık. Bölgedeki tüm yollara kaldırım yaptık. Göreve geldiğimizde belediyede bilgisayar dahi yoktu, hiçbir şey kayıt altında tutulmuyordu. Belediyede üniversite mezunu yoktu, şimdi var”
Atakara, bölgede belediye hizmetlerine yönelik herhangi bir şikayetin olmaması gerektiğini de savunarak, belediyenin araç gereç konusundaki sıkıntılarının çözüldüğünü sözlerine ekledi.

“Bölgede su sıkıntısı yaşanıyor”
Atakara, kuraklık nedeniyle bölgeye verilen su konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek,
şu anda haftada iki kez su verildiğini dile getirdi.
“ Eskiden bu dönemlerde her gün suyumuz akardı. Yaptığımız tüm araştırmalarda, açtığımız kuyularda suların azaldığını gördük” diye konuşan Atakara, “bölgeyi 3’e böldük. Sularımız ona göre aktarılıyor” dedi.
Atakara, belediyenin elektriğinin kesilmesiyle su sıkıntısının daha da artacağını söyleyerek, “Alsancak’ın elektrik kesintisine tahammülü yoktur. Eğer elektrikler kesilirse, bölgelere verilen suyun günü konusunda sorun yaşanır” şeklinde konuştu.

Kültürel ve sosyal faaliyetler…
“Belediyenin folklor ekibi, müzik korusu ile satranç, voleybol ve futbol takımı bulunuyor” şeklinde konuşan Atakara, gerekli sosyal ve kültürel aktivitelerin yapıldığını dile getirdi.
Atakara, bölgedeki Yeşilova Spor Kulübü’ne belediyenin bu yıl nakit para yardımı yapmadığını ancak gerekli saha bakımı çalışmalarının yapıldığını belirtti.
2002 yılından sonra bölgede 75 km su şebekesinin yenilendiğini aktaran Atakara, kaynak aktarımının TC Yardım Heyeti tarafından yapıldığını söyledi.
Atakara, bölgede geçmiş yıllarda ‘indirim günleri’ düzenlediğini ancak söz konusu etkinliğin şu anda yapılmadığını belirtti.
“Festivale harcama yapmak yerine, kaynağı alt yapıya harcamayı tercih ettik” diye konuşan

“Belediye binası yenilenecek”
Atakara, Belediye binasının tekrardan yenilemeyi hedeflediğini açıkladı.
Deniz Kızı Hotel’de kaldırım çalışmalarının sona erdiğini ancak asfaltlamanın devam ettiğini belirten Atakara, “köy içerisindeki turist evleri olarak adlandırılan bölgenin alt yapı sorunu da çözülecek” dedi.

---------------

YEREL SEÇİM KULİSLERİ

Atakara “UBP adayıyım” diyor

Alsancak Belediye Başkanı Yücel Atakara, “bağımsız değil, UBP’nin adayıyım” açıklamasında bulundu.
UBP’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda, “Mevcut başkanlarla devam” kararı aldı. Ancak DP ile yapılan ittifak görüşmeleri devam ediyor. 


DP Yulaf ve Sonay isminde…
DP Girne İlçesi’ndeki örgütlerde ağırlık, UBP ile ittifak yapmak yerine, “Parti kendi adaylarını çıkarsın” noktasında…
Hem Atakara’nın iyi bir aday olamayacağını hem de DP’nin kendi adayları ile seçime girmesini isteyen örgütler, eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Yulaf ve Girne Tapu Müdürü Salih Sonay arasında gidip geliyor.
Örgütler bu yönde kulis çalışmalarına da başlarken, Alsancak Belediyesi’ne mutlaka DP’nin aday göstermesi yönünde tavır sergiliyor.  

Ataser ‘bağımsız’ gibi…
Alsancak Belediyesi için bir de bağımsız belediye başkanlığına hazırlanan Fırat Ataser var. Ataser’in ismi her ne kadar UBP veya DP aday adayı olarak anılsa da Ataser, yakın çevresine, bağımsız aday olarak seçimlerde yarışacağını ve şansını deneyeceğini söylüyor.

TDP’nin adayı Öztabay…
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tüm belediyelerde değil ama bazı belediyelerde aday gösterme çalışmasında… Bu yönde çalışmalarını sürdüren ve aday adaylarını belirlemede olan TDP’nin Alsancak Belediyesi başkanlığı için düşündüğü isim Avukat Ayşe Öztabay…

Bu haber toplam 3543 defa okunmuştur
Etiketler : ,