1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asma yaprağı kuzeyde 47 TL, güneyde 97 TL
Asma yaprağı kuzeyde 47 TL, güneyde 97 TL

Asma yaprağı kuzeyde 47 TL, güneyde 97 TL

Alışveriş sepetinde bu hafta yer alan sebze reyonlarında fiyatlar geçen haftaya kıyasla seyrini korurken bazı ürünlerde sert çıkış ve inişler görüldü.

A+A-

KUZEYDE: Geçen hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan salatalığın kilosu 3,60 TL’den 1,50 TL’ye gerilerken, Ayşe kadın fasulye 15,95 TL’den, 9,60 TL’ye düştü.

GÜNEYDE: Bu hafta brokoli, güneyde en hızlı düşüşü gösteren sebzeler arasında yer aldı. Güneyde 25 TL olan brokoli bu hafta 12 TL’ye indi.

 

Fehime ALASYA

Alışveriş sepetinde bu hafta yer alan sebze reyonlarında fiyatlar geçen haftaya kıyasla seyrini korurken bazı ürünlerde sert çıkış ve inişler görüldü.

Kıbrıs’ın kuzeyinde salatalığın kilosu 3,60 TL’den 1,50 TL’ye gerilerken, güneyde bu rakam yapılan 3 TL’lik artışla 12 TL’ye ulaştı.

Kuzeyde kilosu 47 TL’ye düşen asma yaprağı, güneyde 97 TL olarak reyonlarda yer aldı.

Gerek dövizdeki küçük tırmanışlar gerekse sezonsal fiyat değişiklikleri, bazı ürünlerde iki bölge arasındaki fiyat farklarını iyice açtı.

Yaprakta yarı yarıya düşüş

Geçen hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan salatalığın kilosu 3,60 TL’den 1,50 TL’ye gerilerken, Ayşe kadın fasulye 15,95 TL’den, 9,60 TL’ye geriledi.

Fiyatı en çok düşen ürün ise asma yaprağı oldu. Yaprağın kilosu 87 TL’den 47 TL’ye geriledi.

Kuzeyde fiyatı çıkan ürünler ise kabak, domates, kivi, avokado, mantar ve yenidünya oldu. Bu ürünler arasında en büyük fiyat yükselişi ise mantarda yaşandı. Geçen hafta 26,95 TL olan mantar, bu hafta 31,25 TL’ye çıktı.

Güneyde brokoliden düşüş

Kuzeyde kilosu giderek düşen asma yaprağı 87 TL’den 47 TL’ye gerilerken, buna karşın güneyde kilosu 97 TL olarak reyonlarda yer aldı.

Kuzeyde kilosu 1 TL’ye kadar gerileyen salatalığın kilosu güneyde yükselerek 12 TL’yi aştı.

Bu hafta brokoli, güneyde en hızlı düşüşü gösteren sebzeler arasında yer aldı. 25 TL olan brokoli bu hafta 12 TL’ye indi.

Güneyde önemli bir düşüş gösteren diğer sebzeler ise kabak, biber ve taze bakla oldu.

Fiyatı yükselen ürünler arasında ise salatalık, enginar, kivi, mantar, pırasa ve taze fasulye oldu.

Kuzey güney farkı giderek açılıyor

Gerek dövizdeki küçük tırmanışlar gerekse sezonsal fiyat değişiklikleri, iki bölge arasındaki fiyat farklarını iyice açtı.

Bu hafta kuzey güney fiyat karşılaştırmasında kabak, salatalık, enginar, portakal, mandalina, kereviz, taze bakla, kivi, havuç ve pırasa arasında uçurum fiyat farkları görüldü.  

 

19-nisan-tablo-1-002.jpg

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190419103825.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
Etiketler : , ,