1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Askeri yasak bölgeyi ihlal ettiler, tutuklandılar
Askeri yasak bölgeyi ihlal ettiler, tutuklandılar

Askeri yasak bölgeyi ihlal ettiler, tutuklandılar

Araçta yolcu olarak bulunan ve araç sürücüsü ile birlikte tutuklanan Ada TV Program yapımcılarından Erkan Eğmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, balyalar için her zaman gittiği ara bölgedeki arazilere gittiğini savundu…

A+A-

Akıncılar'da, önceki gün askeri yasak bölgeyi ihlal eden iki kişi tutuklandı.

İsimlerinin baş harfleri B.K ve E.E olan iki kişi dün Askeri Mahkeme’ye çıkarılarak, teminatla serbest kaldı.

Önceki gün saat 16.00 sıralarında yaşanan olayda B.K’nın (E-48) kullanımında bulunan araç ile Kıbrıs’ın güneyinden birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek yetkili makamdan izinsiz Kıbrıs’ın kuzeyine geçtiği tespit edildi.

Araç sürücü ile araçta yolcu olarak bulunan Ada TV Program yapımcılarından Erkan Eğmez de olay sonrasında tutuklandı.

Zanlıların yurt dışına çıkışları yasaklanarak, tüm seyahat belgelerine polis tarafından el konuldu.

Her iki zanlının da haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapmalarına ve 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imzalayarak serbest kalmalarına emir verildi.

Erkan Eğmez: “Her zaman gittiğim ara bölgedeki arazilere gittik balyalar için…”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erkan Eğmez, “Değerli dostlar, dün tatsız bir olay yaşadım sosyal medya ve haber sitelerinde yazılanlar tamamı ile karalamadır” derken “KKTC de yalan haber moda oldu benim veremeyecek hesabim yoktur” ifadelerini kullandı.

Eğmez olayı şöyle anlattı:

“Olay şudur, dün her zaman gittiğim ara bölgedeki arazilere gittik balyalar için, asker bir araba görmüş fotoğraf çekmiş ve askeri bölgeyi ihlal ettik iddiasında bulundu, güneye geçmişiniz dedi. Bize de görüntüyü gösterin dedim göstermediler. Polis evimi aradı, 24 saat tutuklama emri aldı. Bu iddiayı reddettim, söyleyeceğimi de mahkemede söyleyeceğim dedim. Evimde yasalara aykırı bir mal da yoktu. Ancak üzülerek KKTC Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasını gördüm, bizi güneye izinsiz geçtiğimiz hakkında suçladı, yani polis savcı ve yargıç yerine geçti. O zaman mahkemelere gerek kalmadı anlamımı çıkıyor?  Dava ileride görülmek üzere dosyalama yapılacak. Kaçakçılık iddiası ile haber yapan gazete ve yayın organlarına yasal hakkimi kullanarak gerekli davaları açacağım”.

Bu haber toplam 3796 defa okunmuştur