1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asker 43 yıl sonra iade etti
Asker 43 yıl sonra iade etti

Asker 43 yıl sonra iade etti

Kermiya’da Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri bölgedeki 9 dönümlük arazi eski mal sahiplerine iade edildi.

A+A-

Kermiya’da Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri bölgedeki 9 dönümlük arazi eski mal sahiplerine iade edildi. YENİDÜZEN’e bilgi veren Denner Grup direktörü Yusuf Denner:  “İade için başvuru yaptık, 43 yıl sonra malımızı geri aldık”

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Kermiya’da Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri bölgedeki 9 dönümlük arazi eski mal sahiplerine iade edildi.

1973 yılında Muhtar Yusuf’a ait olan 9 dönümlük arazi, 1974’de askeri bölge ilan edilmesinden 43 yıl sonra Muhtar Yusuf’un varisleri olan Denner ailesine geri verildi.  Bu yılın başlarında ailenin yetkili makamlara yaptığı başvuru asker tarafından uygun görülerek, arazinin iade edilmesi kararlaştırıldı.

Sivil Savunma Başkanlığı’ndan Kermiya Çemberi’ne uzanan yolun doğu kısmındaki arazi içerisinde 9 dönümlük alanda telleme çalışmaları başlatıldı.

DENNER: “İade için başvuru yaptık, 43 yıl sonra malımızı geri aldık”

YENİDÜZEN’e bilgi veren Denner Grup direktörü Yusuf Denner, ailesi tarafından 22 Mayıs 1973’de 9 dönümlük arazinin satın alındığını, 1974’de askeri bölge ilan edildiğini, bu arazinin geri iade edilmesi için Harita Dairesi’ne başvuru yaptıklarını belirtti.

Askeri makamların arazinin iade edilmesi için uygunluk raporu verdiğini aktaran Denner, Bakanlar Kurulu’nun söz konusu 9 dönümlük alanın askeri bölgeden çıkartılmasına karar verdiğini ifade etti. Askerin talebi üzerine alanın 3 tarafını tellediklerini aktaran Denner, “43 yıl sonra malımızı askeri alandan geri aldık” dedi.

Yusuf Denner, ekonomik değeri olan 9 dönümlük araziye henüz ne gibi bir yatırım yapacaklarına karar vermediklerini, değerlendireceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 6114 defa okunmuştur
Etiketler : ,