1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Artık ortak bir hedefimiz var"
Artık ortak bir hedefimiz var

"Artık ortak bir hedefimiz var"

Kudret Özersay Politis gazetesine verdiği röportajda, Ortak Açıklama ile artık iki tarafın ortak bir hedefi olduğuna vurgu yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Müzakereci olarak atadığı Kudret Özersay Politis gazetesine verdiği röportajda, Ortak Açıklama ile artık iki tarafın ortak bir hedefi olduğuna vurgu yaptı.
Gazete röportajı okurlarına manşetten “Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay Ortak Açıklama Konusunda Politis’e Konuştu... ‘Artık Ortak Bir Hedefimiz Var’... Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk Sağı Kıbrıs Sorununa Çözüm Getirebilir. Sol Başaramadı... İki Bölgeliliği Zannettiğiniz Gibi Türkiye Değil Biz Kıbrıslı Türkler İstiyoruz... Şu Ana Kadarki Görüş Birliklerinin Güney Kıbrıs Tarafınca Kabul Edilip Edilmediğini Bilmem Gerekiyor” başlık ve spotlarıyla okurlarına aktardı.
Gazetenin “Özersay Kıbrıs sorunundaki düşünce şeklini Politis’e açıyor” yorumuyla iç sayfalarında, iki tam sayfa olarak yayınladığı röportajda Özersay’ın şu sözlerini öne çıkardı:
“İki Toplum olarak, fiili durumun sürdürülebilir ve çıkarımıza olduğunu düşündüğümüz sürece bir çözümü kolektif olarak kabul edemeyiz.
Bu Ada’da tarihi olarak çatışmış siyasi alanlardan gelen iki sağ lider anlaşmaya varırsa, o zaman toplumların bunu (anlaşmayı) kabul etmesi belki daha kolay olacak.
Olabildiğince çok bilgiyi insanlarla paylaşmak istiyorum çünkü çözüme hazırlamak yerine bir toplun korkularını besleyip popülizm yapılması kolaydır.
Sahte bir ulus yaratmaya çalışmamıza gerek yok. Vatandaşın kimliğine saygı göstermeye odaklanalım.
Gerek Kıbrıslı Rum, gerek Kıbrıslı Türk, kimsenin gelecekte yeniden benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem.
Güney Kıbrıs masaya Maraş’ı getirip bizi ikna etmeye çalışabilir.”(tak)

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur