1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arıklı: “KIB-TEK’i biz kurtaracağız” / Erhürman: “Esas KIB-TEK’i bu hükümetten kurtarmak gerek”
Arıklı: “KIB-TEK’i biz kurtaracağız” / Erhürman: “Esas KIB-TEK’i bu hükümetten kurtarmak gerek”

Arıklı: “KIB-TEK’i biz kurtaracağız” / Erhürman: “Esas KIB-TEK’i bu hükümetten kurtarmak gerek”

KIB-TEK için gereken yakıtın artık TPIC’ten alınacağını söyleyen Erhan Arıklı, KKTC artık navlun değeri ödemeyecek. Göreceksiniz, KIB-TEK’i biz kurtaracağız. Bu hükümet kurtaracak” ifadelerini kullandı.

A+A-

KKTC’ye Başbakan olarak görevlendirilen Ünal Üstel’in “Bundan sonra KIB-TEK’e yakıtı Türkiye’deki TPIC şirketi getirecek” sözlerine ilişkin konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Göreceksiniz, KIB-TEK’i biz kurtaracağız” dedi.

Mecliste kürsüye çıkan Erhan Arıklı, “Bu hükümet, bana göre kurulduğu günden bu yana belki de en doğru icraatını yapmak üzere” ifadelerini kullanarak, “KIB-TEK mafyasının kökünü kazıyacak bir adım atılıyor” dedi.

 

“Göreceksiniz, KIB-TEK’i biz kurtaracağız”

Türkiye Enerji Bakanlığı ile bir anlaşma yapılacağını söyleyen Arıklı, “KKTC artık navlun değeri ödemeyecek. Göreceksiniz, KIB-TEK’i biz kurtaracağız. Bu hükümet kurtaracak” ifadelerini kullandı.

 

“Navlun ve ihale meselelerini tarihe gömüyoruz”

“Navlun ve ihale meselelerini tarihe gömüyoruz” diyen Arıklı, “Türkiye diyor ki navlun ücretini artık ben ödeyeceğim, karışmayın” ifadelerini kullandı.

 

Erhürman: “Esas KIB-TEK’i bu hükümetten kurtarmak gerek”

Arıklı’nın açıklamaları üzerine kürsüye çıkan CTP lideri Tufan Erhürman ise “Esas KIB-TEK’i bu hükümetten kurtarmak gerek. Aylardır bu kurum sizden çektiğini kimseden çekmedi” dedi.

“Türkiye, siz uğraşmayın biz hallederiz demiş” diyerek, “Zaten memleketi getirdiğiniz nokta da bu. Her şeyi yüzünüze gözünüze bulaştırın, Türkiye de bunu da bırak, bunu da bırak ben hallerim diyerek. Peki siz ne iş yapabiliyorsunuz?” diye sordu.

Erhürman, “Aylardır KIB-TEK’teki bir yakıt sorununu çözemediniz. Şimdi de övünüyorsunuz; Türkiye dedi ki yapamıyorsan bırak da ben yaparım diye. Bununla övünüyorsunuz” dedi.  

 

Bu haber toplam 2472 defa okunmuştur