1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arazi kiralarının tümü mercek altında
Arazi kiralarının tümü mercek altında

Arazi kiralarının tümü mercek altında

Bakanlar Kurulu'nun Maliye Bakanlığı'na bağlı  Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından geçmişten bugüne yapılan tüm arazi kiralamalarını mercek altına alacağı belirtildi.

A+A-

 

Bakanlar Kurulu'nun Maliye Bakanlığı'na bağlı  Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından geçmişten bugüne yapılan tüm arazi kiralamalarını mercek altına alacağı belirtildi.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, bu yöndeki bilgiyi Kanal T'de katıldığı Serhat İncirli ile Günaydın Kıbrıs programında verdi.

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay'ın, Rauf Denktaş Üniversitesi'ne arazi kiralanmasına yönelik girişimin iptalini istemesiyle ilgili hükümet içinde başlayan gerilim böylece yeni bir boyuta taşındı.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında hükümetteki dört partiye arazi kiralanmalarıyla ilgili bir dosya sunduğunu belirtti, yeni toplantıda ise geçmiş hükümet döneminde kiralanan arazilerin de mercek altına alınacağını söyledi.

"Bu ülkede bu güne kadar kimlere arazi kiralandı, bunların gerekçeleri nelerdir, tüm dosyaları incelemeye alacağız" diyen Özyiğit,  yasalara ve adalete uygun yatırımlara karşı olmadıklarını, ancak bunun dışında bir işlem varsa da peşinde düşeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur