1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. AP Vekillerinin ziyareti gerdi
AP Vekillerinin ziyareti gerdi

AP Vekillerinin ziyareti gerdi

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin Mağusa ziyaretleri gergin başladı.

A+A-

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin Mağusa ziyaretleri gergin başladı.

"Kapalı Maraş'ı ziyaretlerine izin verilmediği" açıklanan Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet Mağusa'da beklenirken, CNA'nın haberine göre "Glossa" sahilinde 9 kişi önce tutuklandı, sonra serbest bırakıldı.

Kuzeydeki güvenlik makamları bu yönde bir açıklama yapmadı.

CNA'ya göre sabah saatlerinde sahile giden 8 Kıbrıslı Rum ve İngiliz vatandaşı "yasak bölgeye girdiği" gerekçesiyle tutuklandı, kameraları ve cep telefonlarını teslim etmeleri istendi,.

Daha sonra görüntüler kontrol edildi ve serbest bırakıldı.

mar-001.jpg

Bu kişiler daha sonra Constantia Hotel'in önündeki yolda diğer ziyaretçilerle buluştu.

YENİDÜZEN'e bilgi veren Polis Basın Subaylığı hiçbir tutuklama, gözaltı olmadığını söyledi, olay yerinde fotoğraf çekmeye çalışan 8 kişinin "uyarıldığını" açıkladı.

Avrupa Parlamentosu’nun Dilekçeler Komitesi’niden bir heyet, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin 550 (1984) ve 789 (1992) sayılı kararlarını uygulanması çağrısında bulunan Avrupa Parlamentosu’nun 14 Şubat 2012 deklarasyon temelinde Mağusa konusunun gündeme getirilmesi amacıyla ziyareti gerçekleştiriyor.

Kıbrıs’ta pazartesi gününden itibaren temaslarda bulunan AP heyetinde Dilekçeler Komitesi Başkanı, İsveç Avrupa Milletvekili Cecilia Wikstrom ve parlamenterler Alberto Cirio (İtalya), Rosa Estaràs Ferragut (İspanya), Sofia Sakorafa (Yunanistan), Igor Šoltes (Slovenya), Teresa Jiménez-Becerril (İspanya), Kıbrıs Milletvekilleri Takis Hadjigeorgiou ve Demetris Papadakis yer alıyor.

Öte yandan AP heyetinden önce Palm Beach Otel sahiline giden bir grup Mağusalı Kıbrıslı Rum pankart açarken bazı Ülkücü gruplar da bölgeye giderek TC ve KKTC bayrakları açtı.

Kıbrıslı Rumlara ve henüz bölgeye gitmeyen AP heyetinin ziyaretine tepki gösteren Ülkücülerle eylemci Kıbrıslı Rumlar arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken polisin güvenlik tedbirlerini artırması bekleniyor.

10 YIL SONRA

Komite’nin Mağusa'ya yaptığı son ziyaret 25-28 Kasım 2007 tarihleri arasında gerçekleşmişti.

DUYGULU ANLAR

AP heyeti ve bir grup Mağusalı Kıbrıslı Rum Palm Beach sahilinde... TC ve KKTC bayrakları taşıyan bir grup ülkücü de grupla birlikte sahile yürüdü. Bazı Mağusalı Kıbrıslı Rumlar göz yaşlarına hakim olamadı, "barış istiyoruz" dedi. Sahilde yürüyüş olaysız sona erdi.

Bu haber toplam 5613 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler