1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Anastasiadis: Önerimde Israrlıyım
Anastasiadis: Önerimde Israrlıyım

Anastasiadis: Önerimde Israrlıyım

Anastasiadis “Hedef,  yeni bir etkileyici görüntü sergilemek ve sonunda halkta yeni bir hayal kırıklığına neden olunması değildir”

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs konulu konferansta “Güvenlik ve Garantiler başlıklarının görüşülmesini istemesinin ön şart olmadığını” söyledi.

Fileleftheros “Anatasiadis Geri Adım Atmıyor” başlıklı haberinde Kıbrıslı Rum liderin RİK’e verdiği röportajın satırbaşlarını aktardı.

Anastasiadis’in Cenevre’de  bir konferansa, Güvenlik ve Garantiler başlıklarını görüşmek üzere katılmaya hazır olduğunu yazan gazeteye göre RİK’in dün akşam yayınladığı röportajında, “tutumunda ısrar edeceğine” vurgu yaptı.

"DİYALOG ELASTİKİYET GEREKTİRİR"

Genel Sekreter ile diyalogun, nasıl bir sağırlar diyaloguna dönüşmeyip Güvenlik, Toprak ve geriye kalan konuların özüne odaklanacağını görüşeceğiz” diyen Anastasiadis  devamla şunları söyledi:

“Bütün taraflarla, özellikle de Türkiye ile özlü bir diyalog perspektifi olursa, diyalog uygulaması  her zaman bir elastikiyet gerektirir. Talep ettiğini başarmak için bir tezden başlarsın ki bu durumda talep edilen, görüşmenin Güvenlik ve Garantiler başlığına ulaşmasıdır. Bu, taviz meselesi değildir. Mesele, sorumlu olanların sınanmasıdır.”

Gazete Anastasiadis’in, “konferansta Güvenlik ve Garantiler başlıklarının görüşülmesinin ön şart olmadığı” görüşünü yinelediğini ve “sırf görüşmek için görüşme olmaması için BM’nin de bunu anlamasını umduğunu” belirterek, “Cenevre’de başarılı bir konferans olması için öncesinde çok iyi ön hazırlık yapılmalı” dediğini yazdı.

Alithia’nın “Başkan: Önerimde Israrlıyım” başlıklı haberine göre Anastasiadis, “Kıbrıs konusunda yeni bir konferansın toplanma şartları konusunda sunduğu önerinin masada bulunduğunu” vurgulayarak; “tutumunda ısrar edeceğini ve yaratıcı diyalog perspektifi varsa,  Kıbrıs sorununun uluslararası  yönüyle ilgili olanları, (önceden) beyan ettiği iradesiyle görüşeceğini” söyledi.

Anastasiadis “Hedef,  yeni bir etkileyici görüntü sergilemek ve sonunda halkta yeni bir hayal kırıklığına neden olunması değildir” da dedi.

Politis’in “Başkan: Elastikiyet Zaruri” başlıklı haberine göre Anastasiadis, Genel Sekreter’le,  Kıbrıslı Türk lider Akıncı’nın, Rum tarafının doğal gaz araştırmalarını ertelemesi “şartını” da görüşeceğini söyledi ve “Kıbrıs Türk tarafı şart koşup da Kıbrıs Rum tarafını ön şart koşmakla suçlayamaz” dedi.

NEW YORK ÖNCESİNDE RUM ULUSAL KONSEYİ’Nİ TOPLUYOR

Alihtia ve Politis Anastaiadis’in, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere New York’a gidişi öncesinde bu akşam saat 18.30’da, durum değerlendirmesi yapmak ve görüş alış verişinde bulunmak üzere  Rum Ulusal Konseyi’ni toplayacağını da haber verdi.

 

Bu haber toplam 2558 defa okunmuştur