1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Anastasiadis, Kıbrıs sorunu için BM’den yetkili atanmasını talep edecek
Anastasiadis, Kıbrıs sorunu için BM’den yetkili atanmasını talep edecek

Anastasiadis, Kıbrıs sorunu için BM’den yetkili atanmasını talep edecek

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunuyla ilgili BM yetkilisi atanması konusunu, BM Genel Kurul toplantısına katılmak için gideceği New York’ta bir araya geleceği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gündemine getireceği ifade edildi.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunuyla ilgili BM yetkilisi atanması konusunu, BM Genel Kurul toplantısına katılmak için gideceği New York’ta bir araya geleceği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gündemine getireceği ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi konuyla ilgili haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, durumlar bugün böyleyken, Kıbrıs sorununda hareketlilik olmasının tek yolunun BM Sekreterliğinin daha aktif bir rol üstlenmesi olduğunu düşündüğünü iletti.

Güneyin, Kıbrıs sorunuyla ilgili üst düzey bir BM yetkilisi atanmasını desteklediğini yazan gazete, Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu toplantısı çerçevesinde, Eylül ayının ikinci yarısında New York’ta yapacağı görüşmelerde bu konuda ısrarcı olacağına işaret etti.

Gazeteye göre, Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos ise dün yaptığı açıklamasında, Lefkoşa ile BM Sekreterliği arasında ele alınan konunun, Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri Guterres arasında gerçekleştirilecek görüşmenin günü ve saati olduğunu ifade etti.

Pelekanos, dün RİK’e yaptığı açıklamada, Anastasiadis ile Guterres arasında görüşmenin yapılacağını da belirtti.

Bununla birlikte BM Genel Sekreterinin, BM Genel Kurulunda konuşma yapan devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmesinin bir gelenek olduğunu ifade eden gazete, Anastasiadis’in de 23 Eylül’de BM Genel Kurulunda konuşma yapacağını anımsattı.

Gazeteye göre Pelekanos, açıklamasında ayrıca, Anastasiadis’in gerek BM Kurulunda, gerek de BM Genel Sekreteriyle yapacağı görüşmede, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle alakalı bütün konuları ve özellikle de Kıbrıs sorunuyla ilgili üst düzey bir BM yetkilisi atanmasını konusunu gündeme getireceğini ekledi.

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
Etiketler : ,