1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Amerikan savaş uçakları üzerimizde uçtu, “haberimiz olmadı”
Amerikan savaş uçakları üzerimizde uçtu, “haberimiz olmadı”

Amerikan savaş uçakları üzerimizde uçtu, “haberimiz olmadı”

ABD'nin başlattığı tatbikat kapsamında ada üzerinde uçan “F-22” savaş uçaklarının, “KKTC makamlarından habersiz” bir şekilde Kıbrıs’ın kuzeyi üzerinden de geçtiği, Türkiye’nin ise “başarısız” bir NOTAM yayınladığı belirtildi.

A+A-

ABD'nin Doğu Akdeniz ve Mağusa Körfezi'nde başlattığı tatbikat kapsamında “F-22 Raptor" savaş uçakları Kıbrıs adası üzerinde uçtu.

Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının bilgisi dâhilinde gerçekleştiği söylenen uçuşlar sırasında, Kıbrıs’ın kuzeyi üzerinden de geçen uçaklarla ilgili “KKTC makamlarının" bilgilendirilmediği, Türkiye’nin ise karşı çıktığı ifade ediliyor.

Güneydeki medya, Türkiye’nin söz konusu tatbikatla ilgili “başarısız” bir NOTAM girişiminde bulunduğunu ve  kuzeyde uçuşa izin verip vermediğinin netlik kazanmadığını yazdı.

Öte yandan, kuzeydeki yerel basında pek yankı bulmayan olayla ilgili çıkan bazı haberlerde, savaş uçaklarının ada üzerindeki uçuşlarını, Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarına da bildirilmediği iddia edildi.

Konuyla ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti’nin resmi yayın organı RİK, uçuşların devletle istişare içinde yapıldığını, bu bilginin hükümet sözcüsü tarafından açıklandığını yazdı.  

Greek Reporter isimli gazeteye göre ise, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Washington'un "ABD Büyükelçiliği aracılığıyla tatbikatı yürütmek için sözlü bir izin notu almasından" sonra misyona onay verdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan tatbikatın, 5 Kasım’da sona ermesi bekleniyor.

Bu haber toplam 129161 defa okunmuştur