1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alsancaklılar: Herkese eşit muamele istiyoruz
Alsancaklılar: Herkese eşit muamele istiyoruz

Alsancaklılar: Herkese eşit muamele istiyoruz

Alsancak bölgesindeki vatandaşlar, ‘kişiye göre hizmet istemediklerini ‘ belirterek, yeni seçilecek belediye başkanına çağrıda bulundu.

A+A-

Ayşe GÜLER
Alsancak bölgesindeki vatandaşlar, ‘kişiye göre hizmet istemediklerini ‘ belirterek, “seçimde kim seçilirse seçilsin, sadece halka eşit sadece şekilde muamele yapsın. Bizim beklentimiz bu yöndedir” şeklinde konuştu.
Bölge halkına‘eşit muamele’ yapılması talebinde bulunan vatandaşlar,  ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile hizmet alamadıklarını kaydetti.
YENİDÜZEN’e konuşan vatandaşlar, “yıllardır düzensizlik içerisinde yaşıyoruz. Bölgedeki sistem çok bozuk” dedi.
Alsancak Belediyesi’nin bölgeye yeterli hizmeti vermediğini savunan vatandaşlar, çevre düzenlemesine yönelik projelerin de hayata geçmesini istedi
Vatandaşlar, belediyenin yaşlılara ve gençlere yönelik hizmet vermediğini kaydederek, bölgede sosyal ve kültürel alanda aktivitelerin yapılmadığını, bu konuda ciddi eksiklik yaşandığını dile getirdi.
Vatandaşlar,  “Yollarımız çok kötü durumdadır. Su sıkıntısı yaşıyoruz. Yıllardır park alanının yapılmasını istiyoruz. Ama bu konuda adım atılmadı” dedi.

“Seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz”

Vatandaşlar, yerel seçimlere kısa bir süre kala ‘hatırlanmak’ istemediklerini de ifade etti.
Bölgeye yapılacak yatırımların seçimden önce yapılması belirten vatandaşlar, “Seçim zamanı yaklaştığında, bölgedeki hizmetlerde hareketlilik yaşanıyor. Biz bunu istemiyoruz” dedi.


Vatandaşlar ne dedi???

“Bölgeye hizmet verilsin”
Ertan Çakmak: “Belediye hizmetlerinden memnun değiliz. Seçime az bir süre kala bölgedeki çalışmalar hızlanıyor. Belediye başkanı kim seçilirse seçilsin, bölgeye hizmet verilmesini istiyoruz. Köyümüzde her taraf çöp içerisindedir. Alsancak Belediyesi’ne bağlı tüm köylerde ayni sıkıntı yaşanıyor.”

“Vatandaşa eşit şekilde muamele istiyoruz”
Selçuk Efem: “Belediye hizmetlerinden memnun değiliz. Belediyeler ne yazık ki yasalara uygun bir şekilde hareket etmiyor. Gerekli denetimler yapılmıyor. Herkes istediği şekilde hareket ediyor. Bölgemizde alt yapı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yollarımız çok bozuk, kaldırımımız yok. Halk doğru düzgün temizlik çalışması görmüyor. Derelerimizin içi çöplük yığını oldu. Belediye, yaşlılara ve gençlere yönelik hizmet vermiyor. Kişiye göre iş yapılmasını istemiyoruz. Her vatandaşa eşit şekilde muamele yapılmasını istiyoruz. Bölgede trafik keşmekeşi yaşanıyor. Park yerimiz yok, sularımız içilmeyecek durumda. Belediyemizden hizmet bekliyoruz”

“Hiçbir sorun çözülmedi”
Ercan Erbilek: “Bölgede gerekli yatırım ne yazık ki yapılmadı. Ne alt yapı konusundaki sıkıntılar giderildi, ne de çevre düzenlemesine yönelik projeler hayata geçti. Bölgede ciddi değişikliğe ihtiyaç vardır. Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir. Vatandaşa, her konuda gerekli hizmetin verilmesi gerekiyor. Yeni seçilecek belediye başkanı bu konuları dikkate almalıdır.”

“Belediye gerekli yatırımı yapmadı”
Nurettin Soyer: “Belediyeden, hizmet almak istiyoruz. Herkese eşit davranarak, gerekli hizmetin sunulduğu görmek hakkımızdır. Alt yapı konusunda yaşanan ciddi sıkıntılar ne yazık ki giderilemedi. Bölgeye park alanı yapılmasını istiyoruz. Ama uzun yıllardır bu konuda çalışma yapılmadı. Belediyenin gerekli yatırımı yapmadığını düşünüyoruz”

“En büyük eksiklik, çağdaş belediyecilik anlayışı”
Seden Ekinci: “Alsancak Belediyesi, bölgemize çöp toplamaktan başka hizmet vermiyor. Sıradan işler dışında hiçbir iş yapılmıyor. Park alanımız yok. Bu konuda projede üretilmedi. Bölgemizdeki en büyük eksiklik, çağdaş belediyecilik anlayışıdır. Belediyeden memnun değiliz. Yaşlılara yönelik geziler düzenleniyor. Ancak sağlık konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Bölgede sosyal ve kültürel alanda faaliyet yapılmıyor. Halkın yararlanabileceği bir etkinlik bulunuyor.Yeni seçilecek başkan, köyümüzü şehre dönüştürmelidir. Bu durum da çağdaş belediyecilik anlayışı ile mümkündür.”

“Yıllardır düzensizlik içerisinde yaşıyoruz”
İbrahim Erkalaç: “Bölgemizde yol, aydınlatma gibi birçok sorun bulunuyor. Yıllardır düzensizlik içerisinde yaşıyoruz. Yeni gelecek olan başkan iş yapacak mı? ‘Gelen gideni aratır’ diye bir söz vardır. Bu gerçek mi olacak? Bununla birlikte bölgede ciddi su sorunu da yaşanmaktadır. Yollarımızı durumu ortadadır. Park alanımız bulunmuyor, yollarımız çok sıkışık. Bölgedeki sistemin çok bozuk olduğunu söyleyebilirim”

“Seçim zamanı yaklaştığında çalışmalar yapılıyor”
Celal Derel: “Belediyeden hiçbir hizmet almıyoruz. Seçim zamanı yaklaştığında göz boyamak için çalışmalar yapılıyor. Dereler temizleneceğine, çöplerle dolduruluyor. Evleri su basıyor kimse ilgilenmiyor.”Koltukta oturmakla hizmet verilmiyor. Göreve yeni seçilecek başkandan bölgeye hizmet vermesinden başka hiçbir şey beklemiyoruz.”

Alsancak’ta iş yapılmıyor”
İbrahim Cemal: Yerel seçimlerle ilgili halkın hiçbir beklentisi yoktur. Şu anda hükümet ile ilgili sıkıntı yaşanıyor. Belediyeden nasıl bir beklentimiz olsun? Seçim zamanı yaklaştığı için bölgede hareketlilik yaşanıyor. Yollarımız darmadağın. Şu an Alsancak’ta iş yapılmıyor. Yeni seçilecek başkan bölgenin beklentisine yönelik hizmet vermelidir”

--------------------

YEREL SEÇİM KULİSLERİ

Cezar Ekinci, 'farkı' kapattı

Cezar Ekinci…
CTP’nin Alsancak Belediye Başkan adayı…
2010’daki yerel seçimde çok çok az bir farkla başkanlığı Yücel Atakara’ya kaptırdı Cezar Ekinci…
Bu kez iddialı…
“Kazanacağız” diyor…
UBP-DP ittifakının da Alsancak’ta işe yaramayacağını dillendiriyor.
CTP’nin başkanlığı kazanması beklenen belediyelerin arasında yer alıyor Alsancak…
2010’daki az farkı kapatarak başkanlığa seçileceğine kesin gözüyle bakan Ekinci anketlerde kendisinin önce olduğuna işaret ediyor.

Fırat Ataser ortak aday mı?

Fırat Ataser’in ya bağımsız ya da UBP’den aday olacağı söyleniyor.
Her halükarda adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.
Ancak partisi, ya da amblemi belli değil…
Son anda UBP-DP ortak adayı olarak çıkması da muhtemel…


Atakara, bağımsız olacak iddiası

Belediyeyi yöneten mevcut başkan Yücel Atakara’nın adaylığa sıcak baktığı dillendiriliyor.
Yakın çevresine aday olacağını anlatan Atakara’nın bağımsız olarak seçime gireceği en çok konuşulan konu…


Mehmet Yulaf… UBP mi? DP mi?

Alsancak’ta sağ partiler arasında Mehmet Yulaf ismi konuşuluyor…
Mehmet Yulaf, İçişleri Bakanı Müsteşarı olarak görev yapmış bir dönem…
DP önceleri  ısrarla bu ismi öne sürdü.
UBP’ye de ortak adaylık konusunda ısrar edilen isim Mehmet Yulaf…
Mehmet Yulaf’ın şimdilerde UBP ile görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında…
Yulaf’ın UBP ile DP arasında olduğu söyleniyor.
Henüz sonuçlanmayan UBP-DP ittifak görüşmeleri Alsancak’ta da sağ partilerde belirsizliğe neden oluyor.

Bu haber toplam 3340 defa okunmuştur