1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘ALMAYAN KALMASIN’
‘ALMAYAN KALMASIN’

‘ALMAYAN KALMASIN’

Muhaceret Dairesi’nde seçim öncesi yaşanan ‘yurttaşlık’ yoğunluğu dikkat çekiyor, kuyruklar uzuyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’nde ‘yurttaşlık’ yoğunluğu yaşanıyor. Erken seçime sayılı günler kala,‘seçim yasaklarını’ göz önünde bulunduranlar, daireye akın ediyor.

7 Ocak veya 14 Ocak tarihlerinde erken seçime gidileceği yönündeki açıklamalar, Kasım ayı ortalarına doğru ‘seçim yasaklarının’ girebileceği düşüncesi başvuru sahiplerinde paniğe neden oldu.

Yaklaşık 2 haftadır yoğun günler geçiren Muhaceret Dairesi dün yine dolup taştı, şube önünde uzun kuyruklar oluştu.

Erken seçime sayılı günler kala, seçim yasaklarını göz önünde bulunduranlar, yurttaşlık için Muhaceret Dairesi’ne akın ediyor. Yaklaşık 2 haftadır yoğun günler geçiren daire dün yine dolup taştı, şube önünde uzun kuyruklar oluştu.

Yoğunluk gün boyu devam etti

Seçim yasaklarının girmesine az bir süre kaldığını düşünenler, işlemler durma noktasına gelmeden harekete geçti. İşlemelerini yapmak isteyenler sabahın erken saatlerinde dairenin yolunu tuttu. Yurttaşlık için yeni başvuru yapmak isteyenlerin yansıra randevusu olan veya randevu isteyen çok sayıda kişi sırasının gelmesini bekledi. İkametgah izni için gelenler nedeniyle de daire yoğun saatler yaşanırken, kalabalık günün ilerleyen saatlerinde de devam etti.

Seçim yasakları nedeniyle dairedeki işlemlerin durma noktasına geleceği endişe

Başvuru sahiplerinde seçim yasağı endişesi!

YENİDÜZEN, dün sabah saatlerinde Muhaceret Dairesi’ne giderek, yurttaşlarla görüştü. İşlemleri olmayacağı endişesiyle isim vermekten kaçınan başvuru sahiplerinden kimi yurttaşlık işlemleriyle ilgili görüşmeye kimi de bilgi almaya geldiğini aktardı.

Bazı kişiler randevu almak için daireye gelirken, evlilik yoluyla yurttaşlık almak isteyenler de müracaata bulunduğunu ifade etti. Seçim yasakları girmeden işlemlerini tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen kimi başvuru sahibi, “işlemlerin yarıda kesilmeden bitirmek istedik bu nedenle erkenden daireye geldik, sırada bekliyoruz” dedi. 

Sayı giderek artıyor…

Öte yandan göreve geldiği günden itibaren yurttaşlık dağıtmaya başlayan UBP-DP Azınlık Hükümeti, erken seçim kararı alındığından bu yana yurttaşlık dağıtımını daha da hızlandırdı.

23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 52 KKTC yurttaşlığı ardından Bakanlar Kurulu 62 kişiyi daha vatandaş yaptı. 31 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’ye göre 62 KKTC yurttaşlı daha yürürlüğe girdi. UBP- DP Azınlık Hükümeti bir haftalık süre içerisinde toplam 114 kişiye KKTC yurttaşlığı verdi.

 

yurttalik-foto-1.jpg
Muhaceret Dairesi’nde dün sabah yine kuyruklar oluştu

yurttalik-foto-2.jpgYurttaşlık Şubesi’nin cam mekan alanı başvuru sahipleriyle doldu taştı

tore.jpg
UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ise Muhaceret Dairesi’nde bekleyen bazı kişilere yardımcı olurken görüldü. Fotoğraf bir okuyucumuz tarafından gönderildi…

Bu haber toplam 3078 defa okunmuştur