1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AKINCI PARTİ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
AKINCI PARTİ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

AKINCI PARTİ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Akıncı, Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansı’nın ardından, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve heyetlerini kabul ederek süreçle ilgili bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Akıncı, taraflar arasında bir çok konuda halen var olan ciddi mesafe nedeniyle bir anlaşmanın mümkün olmadığı için sonuçsuz kaldığı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından açıklanan Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansı’nın ardından, değerlendirme toplantılarına Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileri ile devam etti.

Toplantıda UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Genel Sekreter Dursun Oğuz, DP Genel Başkanı, Başbakan YArdımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, CYP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve milletvekili Erkut Şahali, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve milletvekili Zeki Çeler yer aldı. Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanığı Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin ile Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, sonuçsuz kalan konferans sonrasında müzakere heyeti ile Crans Montana ve Cumhurbaşkanlığı’nda yaptığı toplantıların ardından, ilk bilgilendirme ve değerlendirme toplantısını bu sabah Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i kabul ederek yapmıştı. BM Genel Sekreteri Guterres, yaptığı açıklamada, konferansın sonuçsuz kalmasında tek bir konunun öne çıkmadığını, taraflar arasında bir çok konuda halen ciddi mesafe bulunduğu ve bir anlaşmanın mümkün olmadığın çok açık olduğunu ifade etmişti.

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur