1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı: “Müzakerelerin başlayabileceği yeni bir dönem açılıyor”
Akıncı: “Müzakerelerin başlayabileceği yeni bir dönem açılıyor”

Akıncı: “Müzakerelerin başlayabileceği yeni bir dönem açılıyor”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Savunma Direktörü Jonathan Allen'ı kabulü sonrası açıklama yapıyor…

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Savunma Direktörü Jonathan Allen'ı kabulü sonrası açıklama yapıyor…

2 Nisan tarihinin herkese uyan bir tarih olarak belirlendiğini ve Ledra Palace’ta bir araya gelineceğini belirten Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı’nın ifadeleri şöyle:

“Son olarak Rum Dışişleri Bakanı Kasulides’in dediklerinden hareketle, Rum Meclis’inde ELAM’ın tuzağına düştük bu yanlıştı dedi. Bu yanlışı düzeltmek lazım bu yönde DİSİ’NİN attığı adımlar doğrudur destekliyoruz dedi, doğru saptama.

Bir adım atılmasını sağladı, biz de bir sosyal buluşmada bir araya geliyoruz, 7 Nisan’da da bu adımın arkası gelecek, bu yanlış düzeltilmiş olacak müzakerelerin başlayabileceği yeni bir dönem açılacak.

Bu yeni dönem çok uzun bir zaman değil. Rum tarafında seçimler var heyecanını Güney Kıbrıs’ı şimdiden armış görünüyor. Nisan- Mayıs ayları artık karar ayları olması, gidilecek köyün minarelerinin görünmesi gerekir.”

Haziran’a kadar geçen sürenin ne kadar önemli olduğunun onlar da idrakinde… Daha fazla vakit kaybetmeden önümüzdeki yol haritasını belirlememiz şarttır.

7 Nisan’dan sonra resmi müzakere sürecinin başlayacağını düşünerek…

BM’nin mekik diplomasisini artırması gerekecek. Önümüzdeki süreci en hızlı değerlendirmenin yolu budur. Konuları tek tek alıp masa başında bitirme süreci sonlandı bana göre.

Hakemlik olarak algılanmadan, resmi öneri yapar pozisyonuna geçmeden BM daha köprü kurucu bir anlayışla taraflara yardımcı olabilir. BM yetkililerini de bu konuda istekli görülüyoruz. Pazar akşamı bunları da konuşacağız. Önümüzdeki dönemin daha yararlı sonuçlar üretmesi için umarım herkes üzerine düşeni yapar biz Kıbrıs Türk Tarafı olarak üzerimize düşeni yapacağız.”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur