1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ağustos ayı sonuna kadar bu sıkıntının sürmesi bekleniyor”
“Ağustos ayı sonuna kadar bu sıkıntının sürmesi bekleniyor”

“Ağustos ayı sonuna kadar bu sıkıntının sürmesi bekleniyor”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 'Yeni' Ercan havaalanında yaşanan sıkıntılarla ilgili YENİDÜZEN'e konuştu.

A+A-

‘Yeni’ Ercan’da ikinci kez elektrik kesintisi krizi yaşanıyor. Yeni terminal binasında son olarak valizleri taşıyan band, kesinti nedeniyle durdu, bagaj sistemi çalışmayınca bagajlar traktörle getirildi. Öte yandan uçağa bağlanan körük, yine kesinti nedeniyle uçaktan ayrılamadı.

Yaşanan sorunlar, uzun kuyrukları ve bekleyişi de beraberinde getirdi, Ercan’ı kullanan insanlar perişan hale geldi.

Kesintilere ilişkin YENİDÜZEN’e konuşan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meriç Trafo Merkezi’nde orta gerilim hattından Ercan’a giden elektriğin dalgalı olduğunu, bu nedenle de jeneratörlerin otomatik olarak devreye giremediğini ifade etti.

“Jeneratörler devreye girmiyor, elektrik de ister istemez kesiliyor” diyen Arıklı, “Ağustos ayı boyunca Ercan’daki bu sıkıntı devam edecek gibi görünüyor. Çünkü ülke genelinde elektrik tüketimi hat safhada. Peak değeri 380’i buldu. Bizim üretim kapasitemiz de belli. Aradaki farkı güneyden elektrik alarak kapatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kesintilerin, ‘yeni’ Ercan’ın “inşaat elektriği” kullanması nedeniyle meydana geldiği yönündeki iddiaları yalanlayan Arıklı, “Hiç alakası. Ortalığı bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Ercan’ın, halk arasında “inşaat elektriği” olarak bilinen “geçici kabullü” bir elektriğe sahip olduğunu doğrulayan Arıklı, “Şu anda geçici kabulümüz var. İlgili firma eksiklikleri giderdikten sonra kesin kabul verilir, ardından da kalıcı elektrik bağlanır” şeklinde konuştu. Arıklı, Pandemi Hastanesi dahil pek çok binanın uzun süre bu şekilde hizmet verdiğini, KIB-TEK’in bu sayede 4 misli “para kestiğini” de ifade etti.

 

Bu haber toplam 3392 defa okunmuştur