1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Adrese dayalı nüfus kayıt' için hedef yıl sonu
'Adrese dayalı nüfus kayıt' için hedef yıl sonu

'Adrese dayalı nüfus kayıt' için hedef yıl sonu

 İçişleri Bakanlığı, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmalarının 2019 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmalarının 2019 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.
Bakanlığa bağlı Yerel Yönetimler Müdürlüğü bünyesinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemi için gerekli alt yapıyı oluşturacak Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi konusunda çalışmalara teknik heyetle devam edildiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2 ile 12 Nisan döneminde 28 belediyenin görevlendirdiği personele eğitim verilecek. Eğitimlerin tamamlanmasıyla belediyeler MAKS kapsamında sahadan toplanan verilerin güncellenmesi ve eksiklerin tamamlanması için çalışma yapacak.
Belediyelerin çalışmalarının tamamlanmasıyla İçişleri Bakanlığı nüfus sisteminde kayıtlı kişileri ikamet ettikleri adrese göre eşleştirecek. Buna paralel Muhaceret ve Nüfus Kayıt Daireleri'nin sistemleri arasında veri alış verişi sağlanarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmalarının 2019 sonunda tamamlanması hedefleniyor.
Mekânsal verilerin sisteme işlenerek adres veri tabanının oluşturulması ve güncel adres verilerinin MAKS üzerinden ilgili kurumlarla paylaşımı hedefiyle yapılan çalışmalar şöyle:
“TÜRKSAT tarafından 2017 yılına ait uydu görüntüsü temin edildi. Mobil 360 Panoramik Görüntü Çekimi ile MAKS Veritabanı Tasarımı ve Veri Entegrasyonu yapıldı. MAKS Saha Çalışması ve MAKS Veri Temini/Üretimi kapsamında ada genelinde sahadan adres verileri toplandı ve bu veriler sayısal ortama aktarılarak birbirileriyle ilişkilendirildi.”

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
Etiketler : ,