1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Adalı cinayetiyle ilgili 3 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı
Adalı cinayetiyle ilgili 3 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı

Adalı cinayetiyle ilgili 3 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığı ancak bunun kamuoyuyla paylaşılmadığı ortaya çıktı.

A+A-

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığı ancak bunun kamuoyuyla paylaşılmadığı ortaya çıktı.

CTP Milletvekili Sami Özuslu tarafından Meclis kürsüsünde verilen bilgiye göre Polis Genel Müdürlüğü, cinayet soruşturması kapsamında üç kişi hakkında tutuklama emri çıkarttı.

Özuslu, bu isimlerin; Sedat Peker, Atilla Peker ve eski MİT'ci Mehmet Korkut Eken olduğunu açıkladı. Özuslu, "Bu üç isim aranan ve haklarında tutuklama emri çıkarılan isimlerdir" dedi.

YENİDUZEN yazarlarından Kutlu Adalı 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.


Özuslu, "özel jet" konusuna da değindi: 

"Dönemin atanmış üst düzey bir Sağlık Bakanlığı çalışanı hakkında da polisin soruşturma yapıp, Başsavcılığa gönderdi"

“Jet dosyası” konusuna da değinen Özuslu, konunun dört farklı dosyadan oluştuğunu, bunların ikisinin polisler aleyhinde olduğunu kaydederek, iki polisten birinin dosyasının Başsavcılığa gittiğini kaydetti. Özuslu, kamu görevlisi iki kişi hakkında da dosyalar hazırlandığını belirterek, “dönemin atanmış üst düzey bir Sağlık Bakanlığı çalışanı hakkında da polisin soruşturma yapıp, Başsavcılığa gönderdiğini ancak Başsavcılığın dosyayı açılmamak üzere kapattığını” söyledi.

Özuslu, diğer dosyaların da tamamlanıp Başsavcılığa gönderileceğini kaydederek, topun Başsavcılıkta olduğunu kaydetti.

Kıb-Tek’le ilgili dosyalar konusuna da değinen Özuslu, 2021’in Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan ve TPİC şirketinden ihalesiz alımla ilgili dönemde ortaya çıkarılan 6,7 Milyon dolarlık dosyayı da sorguladıklarını belirtti. Raporun Mali Polise iletildiğini, soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğünü ifade eden Özuslu, Kıb-Tek’le ilgili 3-4 şikayet konusu olduğunu ve bunların bir bütün ele alındığını kaydetti.

Kıb-Tek soruşturmasının 2024 ortasında polis tarafından bitirilip, Başsavcılığa gönderilmesinin hedeflendiğini dile getiren Özuslu, “Savcılık da, polis de bütün ilgili makamlar da görevlerini korkusuzca yapsınlar. Korkmasınlar, arkalarında ana muhalefet olarak biz varız… Yürüyün da korkmayın arkanızda halk vardır” dedi.

Bu haber toplam 4421 defa okunmuştur