1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "AB Dijital Aşı Kartı için yeni sistem yakında açıklanacak"
"AB Dijital Aşı Kartı için yeni sistem yakında açıklanacak"

"AB Dijital Aşı Kartı için yeni sistem yakında açıklanacak"

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıs Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantela ile görüşerek Kıbrıslı Türklerin yurt dışı seyahatlerinde yaşadığı sorunları dile getirdi,

A+A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıs Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantela ile görüşerek Kıbrıslı Türklerin yurt dışı seyahatlerinde yaşadığı sorunları dile getirdi, "Avrupa Birliği Dijital Aşı Kartı" için yeni sistemin yakında açıklanacağı belirtildi.

Kızılyürek’in kuzey ofisinden yapılan açıklamaya göre, mevcut sistem yurtdışında eğitim gören ve Ağustos ayında Avrupa’ya gidecek Kıbrıslı öğrencilere, Avrupa Birliği Dijital Aşı kartı verilmesinde öncelik verilebilmesi için hazırlandı bu nedenle uçak bileti talep edilmektedir.

Niyazi Kızılyürek’in kuzey temsilcisi Derya Beyatlı yaptığı yazılı açıklamada AB Dijital Aşı kartı ile ilgili oldukça fazla soru aldıklarını, karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. En fazla karşılaştığımız soru 31 Ağustos’dan sonra yurtdışına çıkmak isteyen kişilerden geliyor diyen Beyatlı, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın konu üzerinde çalışmaya devam ettiğini, yeni sistemin pek yakında açıklanacağını söyledi.

Beyatlı, 17 Ağustos tarihinde işleme giren sistemde bir takım aksaklıklar yaşanabildiğini dile getirdi. İstenen tüm bilgileri ve belgeleri eksiksiz olarak sisteme yükleyen Kıbrıslı Türklerin başvuruları büyük oranda kabul görmektedir. Başvurunuz reddedildiyse, belgelerinizi kontrol ederek yeniden başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz dedi.

 

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur