1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “74’ten bugüne, ezberci eğitimin dışına çıkma hedefiyle…”
“74’ten bugüne,  ezberci eğitimin dışına çıkma hedefiyle…”

“74’ten bugüne, ezberci eğitimin dışına çıkma hedefiyle…”

23 Nisan İlkokulu, 1974’ten beri binlerce çocuğa eğitim vermeye devam ediyor…

A+A-

23 Nisan İlkokulu, 69 idari kadrosu ile 1000 öğrenciye eğitim veriyor. Kıbrıs’ın kuzeyinin en büyük ilkokullarından biri olan 23 Nisan İlkokulu, adını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan alıyor.

 Okul Müdürü Osman Fırat: “Alışılmış eğitimin dışına çıkmak istiyoruz”

 

Dila ŞİMŞEK

23 Nisan İlkokulu, 1974’ten beri binlerce çocuğa eğitim yuvası olmaya devam ediyor. Okul kadrosunda 63 öğretmen, 5 muavin ve bir müdür bulunan İlkokulda, şu anda birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar 1000 öğrenci eğitim alıyor.

Okul Müdürü Osman Fırat, tam 19 yıldır bu okulda görev aldığını mutlulukla dile getiriyor, okulun, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacağı düşüncesinden yola çıkılarak 23 Nisan isminin verilmiş olduğunu söylüyor.
Hem alan, hem de nüfus olarak belki de en büyük ilkokul olduklarını kaydeden Fırat, ezberci eğitimin dışına çıkmak istediklerini ve bunun için çabaladıklarını vurguluyor.

o.jpg

“Alışılmış eğitimin dışına çıkmak istiyoruz”

Çocukların dört duvar arasında ezberci bir eğitim almaması gerektiğine inanan Müdür Fırat, sosyal eğitime verdiği önemin altını çiziyor. “Okulumuzda tam donanımlı bir park kurduk. Kapasitesi de oldukça yüksek” diyen Fırat, organik bir tarım bahçesi çalışmaları başlattıklarını anlatıyor. Bu sayede çocukların üretime teşvik edileceğini belirten Fırat, tarım bahçesinde kümes ve hayvanların da olacağını aktarıyor.
Okulun ev ekonomisi dersleri için dört mutfağı olacağını dile getiren Fırat, “Çocuklar yeteneklerini geliştirebilsin, ilgi alanlarını keşfedebilsin istiyoruz” diye konuşuyor.

o3-013.jpg
Okul bahçesinde havanın el verdiği günlerde kampçılık aktiviteleri yapıldığını söyleyen Fırat, “Çocuklarımız doğa ile iç içe büyümeli” diyor. Okul orkestrasının, bandosunun ve korusunun oldukça başarılı olduğuna değinen Müdür Fırat, Avrupa genelindeki bir yarışmada ödül aldıklarını dile getiriyor, okulun ve ülkenin tanıtımı için olan önemi vurguluyor. Okul altyapısının oldukça iyi olduğunu belirten Fırat, açık kütüphanelerinin olduğunu söyleyerek “Çocuklarımız teneffüste açık kütüphanelerle kitap da okuyabiliyor” şeklinde konuşuyor.

o1-034.jpg

“Hedefimiz tam zamanlı eğitim”

“Çok güzel bir sistem kurduk ve aynı disiplinle devam edebilmek istiyoruz” diyen Fırat, tam zamanlı eğitim vermeyi hedeflediklerini ifade ediyor. Fırat, “En azından bazı günler öğleden sonra gerek akademik gerek ise sosyal aktivite eğitimi vererek çocuklarımızın boş zamanlarını faydalı geçirmesini hedefliyoruz” diyor.


Sınıf Öğretmeni Ceyhun Kırok: “Öğrenci ile aramdaki bağa çok önem veriyorum”

“Bu okulda 10. yılımdayım. Tüm meslek hayatımda, çocuk ve öğretmen arasındaki bağı güçlü tutmaya çalıştım. Karşılıklı ilişkinin olabildiğince sağlam ve iyi olmasına özen gösteriyorum. Avrupa Birliği ile 2014’te proje başlattık ve okuldaki park, kampçılık, mutfak ve tarım alanı gibi çocukların sosyal anlamda da gelişebileceği ve öğreneceği etkinlikleri bu sayede kazanmış olduk. Tüm sınıflarımızda altyapı mevcuttur ve kapalı spor salonumuz da vardır. Avrupa’nın tanınmış kurum ve fonları ile ortaklığımız, kazandığımız başarılarımız olmuştur. AB projelerinden biri olan parkımız ise oldukça donanımlıdır ve kapasitesi de oldukça yüksektir. Okulumuz solar enerji sistemine sahip ve kendi elektriğimizi, doğaya zarar vermeden üretmiş oluyoruz. Altyapı olarak çok iyi olduğumuza inanıyorum ve tüm okulların da aynı imkanlara sahip olmasını umuyorum.”


Öğrenciler ne dedi?

o2-028.jpg

Nalan Bitta: “Yeni yapılan parkımızı çok seviyorum”

“Ben son sınıf öğrencisiyim. Beş senedir bu okuldayım. Okulumuzda sürekli yenilikler yapılıyor, öğretmenlerimiz ise oldukça ilgili. Yeni yapılan parkımızı çok seviyorum. 19 Mayıs Kolejine gitmek için hazırlanıyorum.”

o4-005.jpg

Nesibe Öztürk: “Öğretmenlerimi çok seviyorum”

“Ben beşinci sınıfa gidiyorum. Okulda ders yapmadığımız zamanlarda arkadaşlarımla oyun oynuyoruz. Öğretmenlerimi çok seviyorum, hepsi ayrı ayrı bizimle çok ilgileniyor. 19 Mayıs Kolejine gidebilmek için sınavlara hazırlanıyorum.”

Aynur Duru Günal: “Öğretmenlerimle her şeyi paylaşabiliyorum”

“Beş senedir bu okuldayım ve bitirmek üzereyim. 19 Mayıs’ı kazanmak için çabalıyorum. Öğretmenlerimizle olan ilişkimiz çok iyi. Sadece sohbet etmek istediğimde bile rahatlıkla onlarla paylaşabiliyorum.”

Kamboujie Nadaly: “Öğretmenlerimi çok özleyeceğim”

“Ben mezun olmak üzereyim ve 19 Mayıs’ı kazanabilmek için sınavlara hazırlanıyorum. Okulumu çok seviyorum ve öğretmenlerimi çok özleyeceğim. Parkta arkadaşlarımla oynamayı çok seviyorum.”

Bu haber toplam 3183 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler