1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 68 numunenin 63'ü temiz
68 numunenin 63'ü temiz

68 numunenin 63'ü temiz

Tarım Dairesi 18-24 Ağustos Tarihleri Arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Tarım Dairesi, kimyasal analizlerde 50 ithal üründen 48’inin, 18 yerli üründen ise 15’inin temiz çıktığını açıkladı.

Tarım Dairesi, 18 ile 24 Ağustos tarihlerini kapsayan sürede yerli ve ithal tarım ürünlerinde gıda denetimi yaparak sonuçlarını duyurdu

Analiz edilen 50 ithal ürünün Havuç, Elma Çeşitleri, Domates çeşitleri, Taze Fasulye, Armut Çeşitleri, Nektarin, Soya Küspesi, Şili Kırmızı Biber, Üzüm Çeşitleri, Greyfurt ve Kivi olduğu belirtildi. Onbaşı İşletmeleri Ltd’e ait Şili Kırmızı Biber ve Çeri Domates’in iade edildiği kaydedildi.

Yerli Ürünlerde Salatalık, Karpuz, Marul (Iceberg),Domates, Semizotu, Biber Çeşitleri, Patlıcan Molohiya, Parmak Üzüm, Verigo Üzüm, Böğrülce ve Kabak üzerinde analiz yapıldı. Yıldırım’da Zühal Nalbantsoy'a ait Marul (Iceberg ) ve Kalkanlı’da Sabiha Kara'ya ait üzüm analizinde ürünlerde limit üstü kalıntıya rastlandı. Kara’nın ürettiği üzüm, geçen hafta da limit üstü çıkmıştı.

Yine geçen hafta limit üstü çıkan Mağusa’da Teslime Ersöz'e ait semizotu ve Kırıkkale’de Çilem Kırıkkale'ye ait üzümün imhasına karar verildiği ifade edildi.

Geçen hafta limit üstü çıkan Zümrütköy’de Tayfun Toyer'e ait Molohiya bu hafta yapılan analizlerde limit altına indiğinden ürünün hasadına izin verildi.

Piyasada oluşan açık nedeniyle ithal izni verilen domates numunelerinde hiçbir limit üstü kalıntıya rastlanmadığı kaydedildi.

denetim.jpg

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur