1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 üründe limit üstü kalıntı
6 üründe limit üstü kalıntı

6 üründe limit üstü kalıntı

Tarım Dairesi’nin gıda analizlerinde  4’u yerli,  2’si ithal olmak üzere 6 üründe limit üstü kalıntı tespit edildi.

A+A-

 

Tarım Dairesi’nin gıda analizlerinde  4’u yerli,  2’si ithal olmak üzere 6 üründe limit üstü kalıntı tespit edildi.

Tarım Dairesi 20-26 Ekim Tarihleri Arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

Rapor şu şekilde:

İthal ürünlerden elma çeşitleri ,havuç , üzüm çeşitleri, armut çeşitleri, lolorosso, çeri domates, cennet meyvesi, buğday ekmeklik soya küspesi, fındık içi doğranmış ve mısır yemlik olmak üzere 40 numunede 38'i temiz olup sadece 2 numune de  limit üstü kalıntıya rastlanmıştır.                               

Selgün Ticare Ltd'e ait Sultani Üzüm limit üstü çıkmasından dolayı imha edilmiştir.                         

Kızıltaş Gıda Ltd'e ait Fındık içine yapılan afla toksin analizi neticesinde kabul edilebilir değerlerin üzerinde afla toksin içerdiği için ürünün imhasına karar verilmiştir. Yine Kızıltaş Gıda Ltd'e ait Kuru İncirde yapılan fiziki kontrol neticesinde insan tüketimine uygun olmadığına karar  verilmiş ve imha edilmiştir.                

Yerli Ürünlerden Ispanak, Turp, Domates, Roka, Nar, Hurma, Marul, Maydanoz, Pazı olmak üzere 14 Numunede 10'u temiz olup sadece 4 Numunede limit üstü kalıntıya rastlanmıştır. Çamlıköy  de Ata Baler, Bostancı da İsmet Bubikoğlu ve Güzelyurt da İbrahim Mumin'e ait nar 2. Alımda da limit üstü çıkmasından dolayı ürünün hasadına bir sonraki tahlile kadar izin verilmemiştir.                

Geçen hafta yapılan tahlilde limit üstü çıkan Alsancakta Caner Safel'e ait pazı, bu hafta yapılan  tahlil de temiz çıkmasından dolayı ürünün hasadına izin verilmiştir.                     

Yine bu hafta yapılan analizde Alsancak da Caner Safel'e ait maydanoz 2.Alımda da limit üstü çıkmasından dolayı ürünün hasadı bir sonraki tahlile kadar durdurulmuştur.       

urunler.jpg

foto arşiv                      

Bu haber toplam 3197 defa okunmuştur