1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 58 yıllık derbi
58 yıllık derbi

58 yıllık derbi

K-Pet Süper Lig’de haftanın en önemli maçında Çetinkaya ile Yenicami takımları bugün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de haftanın en önemli maçında Çetinkaya ile Yenicami takımları bugün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek. 58 yıllık mazisi olan derbide son 3 sezonda oynanan 6 karşılaşmanın 3 tanesini Çetinkaya kazanırken, 2 maçı Yenicami kazandı. 1 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Kırmızı derbi
Ligin ilk devresinde Lefkoşa Atatürk Stadı’nda akşam saatlerinde, yağışlı bir havada oynanan maçı Yenicami takımı 1-0 kazanmış ve ezeli rakibini mağlup etmeyi başarmıştı. Yenicami’ye galibiyeti getiren golü İbrahim Çıdamlı’nın pasında Peter Olayinka kaydederken, orta hakem Ecvet Kanatlı Çetinkaya’dan Cedric Fein’i ve Yenicami’den de Serhan Önet ve Peter Olayinka’yı kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştı.

Süper Kupa Kartal’ın
Bu sezonun başında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında Yenicami, şimdilerde Çetinkaya forması giyen Kenneth Ngwoke’nin golüyle 1-0 öne geçmiş, Çetinkaya ise bu gole Esin Sonay’la cevap vermişti. 90 dakikası 1-1 tamamlanan maçta, Yenicami karşılaşmayı penaltılarla 5-3 kazanmayı başarmıştı.

Önce Batshi, sonra Adil
2012-2013 sezonunun ilk devresinin 12. haftasında oynanan maç yine bir gece maçına sahne olmuştu. Kalabalık bir seyirci kitlesi önünde oynanan müsabakada Batshi Patrick’in golüyle 1-0 öne geçen Çetinkaya, Yenicami’den Adil Uçar’ın golüne engel olamamış ve sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılmak durumunda kalmıştı. Bu karşılaşmada şimdilerde Hamitköy forması giyen Hascan Kırmaz’ın ayağı kırılmış ve genç oyuncu 41.dakikada yerini Çağdaş Arslan’a bırakmıştı.

Çetinkaya’da buruk şampiyonluk
2012-2013 sezonunun ikinci devresinde 25.haftada oynanan maç ise farklı bir skorla sona ermiş ve Çetinkaya en yakın rakibi konumunda bulunan Yenicami’yi 5-0 mağlup edip lig şampiyonluğuna uzanmıştı. Karşılaşmayı 5-0 kazanan Çetinkaya’da goller; Sherman (2), Batshi, Esin Sonay ve Erdinç Börekçi’den gelirken, Yenicami’den Joseph Amoah’ın, Musa Şanlıer’e yaptığı sert müdahale sonrasında genç futbolcunun ayağı kırılmıştı. Karşılaşmanın hakemi Fehim Dayı bu pozisyondan sonra Joseph Amoah’a direk kırmızı kart göstermiş ve Yenicami 2.yarının tamamını 10 kişi oynamıştı.

Yıllar sonra ilk derbi
2011-2012 sezonunun ilk devresinde oynanan maçta ise kazanan taraf yine Çetinkaya takımı olmuştu. O sezon Süper Lig’e yeni yükselen Yenicami karşısında rahat bir oyun çıkaran sarı kırmızılılar, Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan maçta Emrah Şehsuvaroğlu’nun kendi kalesine attığı golle öne geçmiş, ardından Ertan Bulut’un ayağından bulduğu golle de maçı 2-0 kazanmasını bilmişti.

Kartal üstünlüğü koruyamadı
2011-2012 sezonunun ikinci devresinde oynanan müsabaka da Çetinkaya’nın şampiyonluk yarışı içerisinde aldığı en önemli puanlardan bir tanesiydi. Çetinkaya rakibi Yenicami’yi 3-1 mağlup edip, Kaymaklı ile arasındaki 7 puanlık farkı korurken, 1 hafta sonra Doğan Türk Birliği’ni de mağlup edip şampiyonluğunu ilan etmişti. Çetinkaya’ya galibiyeti getiren goller Batshi(2) ve Esin Sonay’dan gelirken, Yenicami Massa’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen rakibine boyun eğmişti. Bu maçın orta hakemi Ecvet Kanatlı karşılaşmada Abbas Osum’u kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştı.

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur
Etiketler : ,