1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 53. Kütüphane Haftası kutlandı
53. Kütüphane Haftası kutlandı

53. Kütüphane Haftası kutlandı

 Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) 20. yılına özel “53. Kütüphane Haftası” kutlandı.

A+A-

 Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) 20. yılına özel “53. Kütüphane Haftası” kutlandı.

UKÜ Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kütüphane Kulübü öğrencilerinin görevlendirildiği “53. Kütüphane Haftası” kapsamında “Mevlana Şiir ve Öyküleri” etkinliği de düzenlendi.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, hümanizmin temelini atan, doğunun ve batının sevgi önderi Mevlana Celaleddin Rumi’nin öykü ve şiirleri “semazen ve neyzen” eşliğinde tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar tarafından seslendirildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin konuğu sanatçı Düşenkalkar’ın şiir ve öykü dinletisine Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda izleyici katıldı.

Ali Düşenkalkar 13. yüzyılda Anadolu’da aşkın ve sevginin çığlığını anlatan Mevlana'nın birbirinden güzel öykü ve şiirlerini, semazen gösterisi ile ney dinletisi eşliğinde seslendirdi.

Etkinliğin sonunda başarılı tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar, semazen Gizem Topal, neyzen Kasım Yıldırım Vardar ve Uskan Çelebi’ye Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur
Etiketler :