1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 üründe limit üstü
5 üründe limit üstü

5 üründe limit üstü

Tarım Dairesi 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.          

A+A-

Tarım Dairesi 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.                                                

İthal ürünlerden şeftali, elma, armut, kayısı çeşitleri, kiraz, isot, çeri domates, nektarin, buğday unu, arpa yemlik , kırmızı pul biber ve üzüm çeşitleri olmak üzere  44 numuneden örnek alındığını açıklayan Tarım Bakanlığı, bunların  42'sinin temiz çıktığına dikkat çekti. Kemal Palamut'a ait kırmızı üzüm ve şeftalide ise limit üstü pestisit kalıntısı tespit edilerek söz konusu ürünlerin imha edileceğini bildirdi.                                                       

Bakanlık ayni zamanda, yerli ürünlerden böğrülce, domates, molehiya, sultani üzüm, biber çeşitleri, maydanoz, hıyar, bamya, karpuz, gollandro ve kereviz olmak üzere 23 numuneden 20'sinin temiz çıktığını duyurdu. Limitüstü kalıntıya ratlanan Yeşilyurt'ta Ayhan Gemikonaklı ile Remzi Poyraz'a ait sultani üzümlere hasat geciktirme işlemi uygulandı.

Kuzucuk'ta Osman Çalıcıoğlu'na ait tekerrür analizi yapılan kerevizde yine limit üstü kalıntı çıkması üzere ise bu ürünlerin imha edileceği bildirildi.               

Öte yandan, geçen hafta limit üstü pestisit kalıntısı tespit edilen ve hasadı durdurulan İnönü'de Ali Kasapoğlu'na  ait molehiya ikinci analizde temiz çıktı.            

tarim-urun.jpg                                

                                                                 

                                                                 

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur