1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3’er gün tutuklu kalacaklar
3’er gün tutuklu kalacaklar

3’er gün tutuklu kalacaklar

Lefkoşa -Mağusa anayolu Yonca kavşağı yakınlarında önceki sabah meydana gelen ve 26 yaşındaki Barış Hakan’ın yaşamını yitirdiği feci kazayla ilgili soruşturma yargıya taşındı, zanlılar F.O.O ve S.V.O mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Lefkoşa -Mağusa anayolu Yonca kavşağı yakınlarında önceki sabah meydana gelen ve 26 yaşındaki Barış Hakan’ın yaşamını yitirdiği feci kazayla ilgili soruşturma yargıya taşındı. Kazadaki araç sürücüsü zanlı F.O.O ve aracı kendi adına kiralayan ve sürüş ehliyeti olmayan F.O.O’nun aracı kullanmasına izin veren zanlı S.V.O, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı F.O.O “dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme”, zanlı S.V.O. ise KKTC ehliyeti olmadığı halde adına kiraladığı aracı F.O.O’ya verdiği gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkeme tarafından haklarında 3’er gün tutukluluk emri alındı.

 

Kazadaki araç sürücüsü zanlı F.O.O “dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme”, zanlı S.V.O. ise KKTC ehliyeti olmadığı halde adına kiraladığı aracı F.O.O’ya verdiği gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkeme tarafından haklarında 3’er gün tutukluluk emri alındı.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, 23 Temmuz’da sabah 4:00 sıralarında Lefkoşa- Mağusa anayolu üzerinde Mağusa istikametine doğru dikkatsizce  ve süratle seyreden Nijerya uyruklu F.O.O yönetimindeki MJ 919 Z plakalı kiralık araç, yonca kavşağı yakınlarında, aynı istikamete doğru yolu yaya olarak seyreden Mağusa'da sakin Barış Hakan’a çarptı. Çarpma sonucu savrulan Hakan, olay yerinde can verdi. Araç sürücüsü F.O.O, kaza sonrası olay yerinde durmayarak kaçmış, daha sonra yaya olarak olay yerine gelen F.O.O, şüpheli hareketleri üzerine polisin yaptığı sorgulamada kaza anında aracı kullandığını itiraf ederek, aracı Pharma Mondial ilaç fabrikası civarına gizlediğini itiraf etmişti.

Olayla ilgili kaza anında aracı kullandığı tespit edilen  Nijerya uyruklu F.O.O. (E-21)  ve kazaya methalder aracı kiralayan, sözleşmede ismi olmadığı halde F.O.O'nun aracı kullanmasına izin veren S.V.O(30) da mahkeme emri gereği tutuklanmıştı.

 

 

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
İlgili Haberler