1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "300 bin TL gelir elde etti"
"300 bin TL gelir elde etti"

"300 bin TL gelir elde etti"

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında meselede tutuklu bulunan okulun genel sekreteri Serdal Gündüz’ün asistanı B.Ö. ile okulun öğrencilerinden biri olan D.Y. tutuklanarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında meselede tutuklu bulunan okulun Genel Sekreteri Serdal Gündüz’ün asistanı B.Ö. ile okulun öğrencilerinden biri olan D.Y. tutuklanarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. D.Y. teminatla serbest kalırken, B.Ö. hakkında 6 gün daha tutukluluk alındı.

 

“İlk belirlemelere göre 300 bin TL gelir elde etti”

Yeminli şahadet veren polis memuru Ortunç Özbaylı, mahkemeye olguları aktardı. Polis, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında meselede tutuklu bulunan okulun Genel Sekreteri Serdal Gündüz’ün asistanı B.Ö.’nün üniversiteye kayıt yapan bazı öğrencilerle temasa geçerek, eğitim harcını okulun değil kendi hesabına aktarılmasını sağladığını kaydetti.

Zanlının bu yolla elde ettiği gelirin ilk etapta 300 bin TL olduğunun belirlendiğini ve bir kısmını Serdal Gündüz’ün hesabına, bir kısmını ise nişanlısının hesabına aktardığının tespit edildiğini belirten polis, Polis, B.Ö.’nün ayrıca okulun muhasebesinden nakit para alıp, herhangi bir kayıt tutmadığını söyledi.

Zanlı ile ilgili 21 ifade alındığını ve 23 ifade daha alınacağını, aranan emareler, dekont ve faturalar olduğunu kaydetti.

 

“Yurtdışına çıkış yapmak üzereyken tutuklandı”

Zanlının Ercan Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapmak üzereyken yakalanıp tutuklandığını mahkemeye aktaran polis, üniversitede bulunan kamera kayıtları ile birçok belge ve evrakın imha edildiğini tespit etiklerini mahkemeye aktardı.

Miktarın artabileceğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Şerife Kâtip, zanlının 6 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

“2 sahte faturayla 8 bin 451 Dolar gelir elde etti”

Polis, okulda öğrenci statüsünde bulunan D.Y.’nin sahte transkript ile birçok öğrenciyi yatay geçişle üniversiteye kayıt ettirdiği gerekçesiyle, Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş gibi göstererek sahte evrak hazırlayarak üniversiteye sunduğunu ve 2 adet sahte faturayla 8 bin 451 Dolar para aldığını söyledi.

Polis, zanlının soruşturmaya etki edebileceği kısmın tamamlandığını belirterek teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç zanlının; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, 1 kefilin 300 bin TL kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla ileride yargılanmak üzere tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir