1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 3 kadın, 3 çığlık ve sahnede “Üç Ayna”
3 kadın, 3 çığlık ve sahnede “Üç Ayna”

3 kadın, 3 çığlık ve sahnede “Üç Ayna”

Aralık 2020’de kurulan Özgür Sanat Tiyatro ve Kültür Derneği, ilk oyunu “Uyanış ve Ulrike”yi sahnelemeye başladı

A+A-

Murat OBENLER

Mağusa’nın çiçeği burnunda derneği Özgür Sanat Tiyatro ve Kültür Derneği, ilk tiyatro oyunu  “Uyanış ve Ulrike” yi sahneye koymaya başladı.Perdelerini Dario- Fo’nun  (Kadın) oyunlarından olan “Uyanış ve Ulrike” ile açan Dernek,Mağusa KÜKÖM’de “ÜÇ AYNA”konseptiyle oyunu sergilemeye başladı.12 Temmuz Pazartesi gecesi saat 20:30’da ilk kez seyirciyle buluşan oyun 14-27-29 Temmuz’da da aynı yerde sahneye konacak.

Devletin, kapitalizmin ve eril sistemin şiddetine maruz kalmış iki kadının hikâyesi

Oyunda devletin, kapitalizmin ve eril sistemin şiddetine maruz kalmış iki kadının hikâyesi izleyiciyle buluşuyor. Yönetmen Mehmet Ulubatlı oyunda “Savunduğu fikirler uğruna sanık sandalyesinde oturanlar mı suçludur; yoksa sözünü, düşüncelerini mücadelesini emanete bırakanlar mı?” sorusuna tiyatro yoluyla bir yorum getiriyor. Meryem Uygar ve Gözde Öner’in oyuncu olarak rol aldı oyunda Dervişe Güneyyeli de tiyatral dansıyla yer alıyor. Rejide Mehmet Ulubatlı yer alırken,assistanlığını Münevver Kıral,Ayça Kıral yapıyor. Rasim Çolakoğlu oyunun müziklerini hazırlarken ışıkta Fatih Yalıner, dekorda Cansu Denizhan  ve Hüseyin Bahca, afiş tasarımında Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Rüya Kutlu yer alıyor.

t3-082.jpg

t2-154.jpg
 

Ulubatlı: “Bu zor koşullarda seyirciyle buluşmak çok mutluluk verici”

Seyirciler tarafından beğeni ile karşılanan oyun sonrasında yönetmen Mehmet Ulubatlı pandemi koşullarında sanat icra etmenin zorluklarından bahsederek bu zor koşullarda bile seyirci ile buluşmanın tüm ekibi mutlu ettiğini ve kendilerine sahnede olma motivasyonu verdiğini söyledi. Gelen tüm sanatseverlere teşekkür eden Ulubatlı,sağlık koşulları anlamında daha güzel ortamlarda sanat yapabilme umudunu her zaman koruduğunu da sözlerine ekledi.
t1-163.jpg

PCR,maske ve sosyal mesafeli oturma düzeni

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde, 14-27-29 Temmuz tarihlerinde sahnelenecek oyunlarda da Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar uyarınca konukların aşılı olması halinde son 7 gün içinde yapılmış PCR/antijen, aşısız kişilerden ise son 72 saat içerisinde antijen testi isteniyor. Konuklar girişte test sonuçlarını ve biletlerini göstererek, sosyal mesafe kurallarını gözeterek oluşturulan oturma düzeniyle ve maskeli olarak salona alınacaktır. Rezervasyon ve bilet satışı için: 0533 8660184, 05428598665, 0533 8229285 numaralı telefonlardan derneğe ulaşılabilir.  

 

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur