1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "3. Beşparmaklar Tiyatro Festivali" başlıyor
3. Beşparmaklar Tiyatro Festivali başlıyor

"3. Beşparmaklar Tiyatro Festivali" başlıyor

Festivale bu yıl ülke genelinde 7 tiyatro ekibi katılacak ve toplam 8 oyun sahneleyecek. Dedeman Olive Tree Otel’de sahnelenecek olan tüm oyunlar saat 20:00’de başlayacak.

A+A-

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Beşparmaklar Tiyatro Festivali, 17 – 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivale bu yıl ülke genelinde 7 tiyatro ekibi katılacak ve toplam 8 oyun sahneleyecek. Dedeman Olive Tree Otel’de sahnelenecek olan tüm oyunlar saat 20:00’de başlayacak.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu bugün saat 10:30’da Dedeman Olive Tree’de düzenlediği basın toplantısında, festivalin içeriği hakkında bilgi sundu.

Toplantıya, Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik, bazı belediye meclis üyeleri ve festivale katkı koyan 7 tiyatro ekibinin temsilcileri katıldı.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik’in birer konuşma yaptığı toplantıda, tiyatro ekipleri de festival hakkında görüşlerini dile getirdiler.

HULUSİOĞLU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, tek yerel tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nin bu yıl 3’sünü düzenlemekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, belediye olarak sanata ve sanatçıya sahip çıkmanın gururunu yaşamakta olduklarını söyledi.

Daha önce düzenlemiş oldukları festivallere tiyatro ekibi ve seyirci katılımın yüksek olarak gerçekleştiğini ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Hulusioğlu, dünya ve ülke sorunlarının esprili şekilde sahneleneceği bu yılki festivale tiyatroseverleri beklediklerini kaydetti.

Çağdaş ülke tiyatrolarında olduğu oyunları izleyecek devlet ve hükümet yetkililerinden sorunlara  eğilmelerini de isteyeceklerini  belirten Hulusioğlu, festivale katkı koyan başta belediye meclis üyeleri olmak üzere tüm tiyatro ekiplerine teşekkürlerini sundu.

ATİK

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik ise ülkede tiyatro konusunda festival düzenleyen ve bunu içtenlikle devam ettiren Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile belediye meclis üyelerine sanat ve sanatçıya sahip çıktıkları için teşekkürlerini sundu.

Geçen yıl katılan tiyatro gruplarının bu yılki festivale de katılacak olmalarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Atik, festivalde sahne alacak 7 tiyatro ekibinin  toplam 8 oyun sergileyeceğini kaydetti.

Atik yaptığı konuşmada festival programı hakkında bilgi sundu.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival; 17 Mart’ta Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy’un “Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nda Amatör ve Ödenekli Tiyatronun Konumu” konusunda vereceği panelle start alacak.

İlk oyunu 18 Mart’ta “Sınır” adlı güldürü türündeki oyunla Çatalköy Belediye Tiyatro-Su sahneleyecek.

Bunu 19 Mart’ta “Yahudi” adlı drama türündeki oyunla Güney Kıbrıs Limbya Paravasi Tiyatrosu’nun sahneleyeceği oyun izleyecek.

21 Mart’ta ise Lefkoşa Sanat Tiyatrosunun drama türündeki “Kadın Oyunları” sahnelenecek.

23 Mart tarihinde ise Güzelyurt Sanat Derneği Tiyatrosu “Alo Komşumuzu Öldürdük” oyununu sahneleyecek.

25 Mart’ta ise Dördüncü Duvar Kültür ve Düşünce Derneği’nin komedi türündeki “Gizemli Ada 3 D” oyunu sahnelenecek.

27 Mart’ta ise Çatalköy Belediyesi Tiyatro-Su “Sınır” adlı oyunu tekrar sahneleyecek.

Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun komedi türündeki “Hayata Küsme” adlı oyunuyla devam edecek olan festival, 31 Mart’ta Yenierenköy Belediyesi Karpaz Esprin Tiyatrosu’nun komedi türünde sahneleyeceği “Mucizeler Mevsimi” adlı oyunla sona erecek.

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur
Etiketler : , ,