1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “3-4 yaşlı insanın aldığı yardımı keserek daha fazla Türk olmuyorsunuz daha az insan oluyorsunuz”
“3-4 yaşlı insanın aldığı yardımı keserek daha fazla Türk olmuyorsunuz daha az insan oluyorsunuz”

“3-4 yaşlı insanın aldığı yardımı keserek daha fazla Türk olmuyorsunuz daha az insan oluyorsunuz”

Derya: “Dünyayı Kıbrıs konusunda ilgili kılmak maharet ister, siz buna ‘maskaralık’ diyemezdiniz. Siz Dış İşleri Bakanısınız. Diploması Fenerbahçe maçına gidip gelmekle kurulan bir şey değildir” dedi.

A+A-

Meltem SONAY

CTP Milletvekili Doğuş Derya Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nu zehir zemberek sözlerle eleştirdi,  “Dünyayı Kıbrıs konusunda ilgili kılmak maharet ister, siz buna ‘maskaralık’ diyemezdiniz. Siz Dış İşleri Bakanısınız. Diploması Fenerbahçe maçına gidip gelmekle kurulan bir şey değildir” dedi.

İşte Doğuş Derya'nın konuşmasından satırbaşları:

 


 

  • “Gönül isterdi ki dış ticarettin gelişmesi, ihracatın artması için yapılan olumlu girişimlerden, gençlerimizin uluslar arası müsabakalarda yer alması için yaptığı girişimlerden bahsedeyim ama bunları yapmak yerine bugün bunları konuşuyoruz…”
     
  • “UBP-DP Hükümeti çeşitli ‘alevere dalevere’ ile kurulmuş gayrı meşru bir azınlık hükümetidir,
    Tahsin Ertuğruloğlu kendisinde efelenme, gerginliği artırma cesaretini nedense buluyor. Gazı fazla kaçmış bir Dış İşleri Bakanı demeci… Sanırım gaz burada aranmalı”
     
  • “Bunu kendi dost meclisinizde arkadaşlarınızla konuşurken telaffuz edebilirsiniz ama Dış İşleri Bakanı olarak değil. Dünya ‘Evet’ irademize bakarak bizimle ilgili olumlu düşünürken, dünya nezdinde Kıbrıslı Türk Toplumu’nu 2-3 yaşlı Rum’a yardım kesenler olarak lanse ettirebiliyorsunuz”
     
  • “Bu insanların aldığı yardımı keserek devletçilik oynuyoruz biz… Her şeyden önce insani değil.
    3-4 yaşlı insanın aldığı yardımı keserek daha fazla Türk olmuyorsunuz daha az insan oluyorsunuz.
    Mevcut statükodan çıkar sağlayanlar, sistemin dönüşmesini istemiyorlar”
     
  • “Din ve vicdan hürriyetinin en temel unsurlarında olan din ve ibaret özgürlüğü de engelleniyor Ertuğruloğlu tarafından. Kıbrıslı Türkleri engelleyen dünyanın gözünde bizi din ve vicdan özgürlüğüne saygısı olmayan bir toplum durumuna getiriliyoruz, buna hakkınız yok.”
     
  • “İnsanları ötekileştirmeyi isimlendirerek dışlamayı, hamasi söylemlere izin vereceğimizi sanıyorsunuz. Bundan vazgeçin. Bu toplumun her gün aleyhine kararlar alan ortadadır.
    Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi halen %65 masadadır, bundan rahatsız oluyorlar o yüzden federasyon tezinin çürüdüğünü söylüyorlar.”
     
  • “Bunun bir de medya ayağı var. Recep Aktağ’ın öyle bir ifadesi yok ama manşete sanki Kıbrıslı Türkler Türkiye bağlanmak istiyormuş gibi bir ifade çekiliyor.
    Dünyayı Kıbrıs konusunda ilgili kılmak maharet ister, siz buna ‘maskaralık’ diyemezdiniz. Siz Dış İşleri Bakanısınız. Diploması Fenerbahçe maçına gidip gelmekle kurulan bir şey değildir.”

 

 

Bu haber toplam 3586 defa okunmuştur
İlgili Haberler