1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 2009-2013… Neler yaşadık neler? [15]
2009-2013… Neler yaşadık neler? [15]

2009-2013… Neler yaşadık neler? [15]

Başkent çöpe battı, UBP sadece baktı

A+A-

Mert ÖZDAĞ

2009-2013 yılları arasındaki taramamıza devam ediyoruz… Bugün 2012 yılının Nisan-Mayıs aylarını izleyeceğiz… Yavaş yavaş Lefkoşa Belediyesi’nin gündeme oturduğu aylar olan bu dönemde çalışan eylemleri uzun süre kamuoyunu meşgul etti… Aylarca toplanmayan çöplere maaş alamayan belediye çalışanının öfkesi de eklenince başkent felaketi yaşadı… Lefkoşa böylesine kötü günler yaşarken ülkeyi yöneten UBP ilginç uygulamaları devreye koydu bu dönemde… Kamu görevlilerine Kıbrıs pasaportu kullanmayı yasaklayan zihniyet Kermiya’da ise “ıspat-ı vücut” uygulaması başlatmıştı… 
Bakın 2012 Nisan-Mayıs’ında neler yaşadık, neler:


9 NİSAN 2012… PASAPORT YASAĞI….
Bakanlar Kurulu, devlet katkısıyla yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerine Kıbrıs Cumhuriyeti ile seyahat etme engeli koydu. Binlerce Kıbrıslı Türkün kullandığı “Kıbrıs” pasaportlarının ilk kez KKTC devletinin “resmi kararıyla” yasaklanmasının gündeme gelmesi huzursuzluğa ve tepkiye yol açtı.

9 NİSAN 2012… KERMİYA’DA İSPAT-I VÜCUT..
Lefkoşa bölgesinde, Güney’e arabalı geçişlerin yapıldığı tek nokta olan Kermiya Barikatı’nda yeni bir uygulama başladı. Artık her birey “ispat-ı vücutta bulunmak” ve işlemlerini bu şekilde gerçekleştirmek durumunda kaldı, barikatta kaos yaşandı.  Geçişleri sağlayan belgeye mühür vurduran herkes artık aracından inmek zorunda kalınca geçişler karmaşaya döndü. Tepkiler nedeniyle bu uygulama fazla sürmedi.

10 NİSAN 2012… ASLANBABA VE ARABALARI…
Gümrüksüz araç kullanan UBP’nin “transfer” milletvekilinin eşinin de gümrüğü ödenmemiş araç kullandığı ortaya çıktı. Aslanbaba’nın gümrüksüz arabaları uzun süre YENİDÜZEN’de gündem oldu.

11 NİSAN 2012… LEFKOŞA’DA GREV…
Maaşlar ödenmedi, BES, Başkent Lefkoşa’da greve gitti, akşam saatlerinde sendika süresiz greve gitme kararı aldı.

12 NİSAN 2012…  GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ
CTP, TDP, DP ve DGP’den 15 milletvekilinin imzasıyla muhalefet hükümete güvensizlik önergesi verdi… Güvensizlik önergesi’nin gerekçesi, Başbakanlık altında kurulması planlanan Dış Türkler Birimi ve bu nedenle bir şirkete ödeme yapılması…

13 NİSAN 2012… ÇOCUK CİNAYETİ…
Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan adli olaylara dün bir yenisi daha eklendi, çocuk cinayeti ülkede infial yarattı. Bir haftadır kayıp olan ve ülke genelinde merak konusu haline gelen Mustafa Diker’in cesedi bulundu.

14 NİSAN 2012… CİNAYET İNFİAL YARATTI…
Mustafa Diker’in Taşkent çöplük alanında ölü bulunmasının ardından, babası Erol Diker, amcası İbrahim Diker ve üvey annesi Özlem Diker dün ‘adam öldürme’ suçuyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. ‘Öfkeli kalabalık’ mahkeme önünde toplandı, tutuklulara saldırdı.

16 NİSAN 2012… BELEDİYE ÇALIŞANLARI TUTUKLANDI…
Günlerdir maaş alamayan ve süresiz grevde olan 12 Lefkoşa Belediyesi çalışanlarını “sebepsiz ayaklandıkları” gerekçesiyle tutukladı.

19 NİSAN 2012… HÜKÜMETE GÜVEN: 25 VEKİL
Meclis Genel Kurulu, 4 siyasi partinin hükümetle ilgili Güvensizlik Önergesi’ni ele aldı, UBP Hükümeti “transfer” milletvekillerinin desteğiyle “güvenoyu” aldı.  Güvensizlik Önergesi’nin görüşülmesine muhalefet 22 oyla “evet”, UBP 25 oyla “ret” dedi. İktidar partisi 25 rakamına DP’den transfer vekiller Aslanbaba, Hasipoğlu ve Tancer’in oyuyla ulaştı.


23 NİSAN 2012…  LEFKOŞA’DAKİ “KAOS” VE ÇÖP KENT
Lefkoşa, tam bir “çöp kent”e dönüştü. Özellikle Lefkoşa’nın arka sokaklarında, çocuklar, çöplerle iç içe kalırken, “Çocuk Bayramı” haftasındaki bu görüntü, ayrıca tarihe geçti.

25 NİSAN 2012… CÜBELLİ EYLEM
Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) üyesi din görevlileri, Başbakanlık önünde cübbeli eylem yaptı.

2 MAYIS 2012… LEFKOŞA YİNE ÇÖPLÜK
Üçüncü aya girilmiş olmasına rağmen, çalışanların maaşlarının halen ödenmemesi ve bunun yanında sosyal hakların ise yıllardır yatırılmaması LTB çalışanını pes ettirdi. BES 9 Mayıs tarihinden itibaren yeniden süresiz grev başlatacaklarını açıkladı.

2 MAYIS 2012… “CEMAL İZNE ÇIKSIN”
UBP-MYK Cemal Bulutoğluları’na“3 ay yıllık izne çık” diye bir dayatma gündemi ile toplandı, ancak karar alınamadı.  Bunun üzerine Başbakan UBP MYK’da Bulutoğluları’nın partiden ihracını görüşmeye açtı, destek bulamayınca bu öneri de havada kaldı. Cemal başkan ise “Beni kimse izne çıkaramaz” dedi ve ekledi: “Burası belediyedir, burayı ne UBP ne de hükümet yönetir, kararları ben alırım”…

10 MAYIS 2012… UBP’DE VEKİL İSYANI
Bir grup UBP milletvekili, bundan böyle perşembe günleri gerçekleştirilen Meclis birleşimlerine, bakanlar girmeden katılmama kararı aldı. “Grup kararı”na göre Bakanlar Kurulu üyelerinin çoğunlukla katılım göstermediği birleşimlere, UBP milletvekilleri de katılmayacak

 

YARIN: Çöp, eylem, Lefkoşa…

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
Etiketler : ,