1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 20 emekli doktor, 2 aydır maaş alamıyor
20 emekli doktor, 2 aydır maaş alamıyor

20 emekli doktor, 2 aydır maaş alamıyor

Personel eksikliği nedeniyle emekli olmalarına rağmen ‘hizmet alımı’ adı altında devlet hastanelerinde çalışan yaklaşık 20 emekli doktor, 2 aydır maaş alamıyor

A+A-

 

Ayşe GÜLER
 

Devlet hastanelerinde ‘hizmet alımı’ adı altında çalışan yaklaşık 20 emekli doktor, Nisan ayından beridir maaşlarını alamıyor.

Maliye Bakanlığı’nın ‘geriye dönük’ ödeme yapacağı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın Sayıştay Başkanlığı’ndan görüş almasını istemesi süreci arapsaçına çevirdi.

Sağlık Bakanlığı hem Sayıştay Başkanlığı’ndan görüş talep etti hem de da söz konusu doktorların maaşlarının ‘daha hızlı’ ödenmesini için harekete geçti.

MALİYE, SAYIŞTAY GÖRÜŞÜ İSTEDİ… Maliye Bakanlığı’nın ‘geriye dönük’ ödeme yapacağı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın Sayıştay Başkanlığı’ndan görüş almasını istemesi süreci arapsaçına çevirdi.

Hizmet alımının sağlık şirketleri üzerinden değil de direk kişilerden yapılması için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, bu çalışmanın hukuki zemine aykırı olup olmadığıyla ilgili Başsavcılıktan görüş istedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu, dışarıdan hizmet satın aldıkları 15-20 emekli doktorun iki aydır maaşlarını alamamalarına rağmen hastanelerde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Sucuoğlu, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’nı da işaret etti.

 

Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu:
“Hizmet satın aldığımız doktorların maaşlarında 2 aydır ödeme geriliği yaşanıyor”

Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu, hastanelerde ‘hizmet alımı’ adı altında emekli olan 15-20 doktorun çalıştığını, bu doktorların maaşlarında 2 aydır ödeme geriliği yaşandığını belirtti.

Geçmişte hizmet alımlarıyla ilgili ödemelerin Bakanlar Kurulu kararı ile yapıldığını hatırlatan Sucuoğlu, “İhale Yasası çıktıktan sonra ödemeler zorlaştı. Maliye Bakanlığı, ödemelerin geriye dönük olması nedeniyle bizden Sayıştay Başkanlığı görüşü almamızı istedi, biz de başvurduk” dedi.

Sucuoğlu, Sayıştay Başkanlığı dışında alınacak görüş dışında üzerinde çalıştıkları farklı bir konuyla ilgili de Başsavcılıktan görüş beklediklerimi söyledi.

Başsavcılığın şu anda ‘hizmet alımlarının’ sağlık şirketleri üzerinden değil de kişiler üzerinden yapılıp yapılamayacağının hukuki zeminini araştırdığını açıklayan Sucuoğlu, bu duruma yönelik görüşün bugün ellerinde olmasını beklediğini belirtti.

Sucuoğlu, Başsavcılığın bu çalışmaya olumlu görüş vermesi halinde sağlık şirketleriyle değil, hizmet satın alacakları kişilerle anlaşma yapacaklarını ve maaşlarının ödemelerinin hızlanacağını kaydetti.

SUCUOĞLU: 2 AYDIR ÖDEME GERİLİĞİ YAŞANIYOR… Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu, hastanelerde ‘hizmet alımı’ adı altında emekli olan 15-20 doktorun çalıştığını, bu doktorların maaşlarında 2 aydır ödeme geriliği yaşandığını doğruladı. Sucuoğlu,  ‘hizmet alımlarının’ sağlık şirketleri üzerinden değil de kişiler üzerinden yapılmasına yönelik çalışma başlattıklarını açıkladı, Başsavcılık görüşü beklediklerini söyledi

Ödeme yapılacak maaşlar…

Şu anda ödeme bekleyen doktorların aldıkları maaşlarla ilgili de bilgi veren Sucuoğlu, özetle şöyle devam etti: “Hizmet satın aldığımız doktorların maaşları oldukça düşüktür, 4 bin TL’dir. Bu paradan KDV çıkarıldığında geriye kalan miktar 3 bin TL’ye denk geliyor. Görüşlerin bugün elimizde olmasını bekliyoruz. Bu görüş geldikten sonra ödemelerin gelecek hafta içerisinde yapılacağını düşünüyorum”

Sucuoğlu, söz konusu sıkıntının 3-4 ay önce yeniden yaşandığını da hatırlatarak, sorunun çözüldüğünü ifade etti.

 

 

Bu haber toplam 3326 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,