1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 18 belediye başkan adayı belli
18 belediye başkan adayı belli

18 belediye başkan adayı belli

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CTP-BG, dünkü Parti Meclisi (PM) toplantısında 9 belediye başkanını daha belirledi.

A+A-

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CTP-BG, dünkü Parti Meclisi (PM) toplantısında 9 belediye başkanını daha belirledi. Bu sabah Kanal SİM’de Meyil Adakul’a konuk olan Yerel Yönetimler Sorumlusu Hakan Kuntay, tüm beldelerde aday çıkaracaklarını yineleyerek şuana kadar 18 belediye başkanın belirlendiğini söyledi.
Adayların uzun süren çalışmalar neticesinde uzlaşıya varılarak, örgütlerle yapılan toplantılar sonucu tek aday üzerinde ortak kararla PM’nin onayıyla ortaya çıktığını söyleyen Kuntay, “Toplumumuza uzlaşı içinde demokratik bir mesaj verdik. 9 adayımızı ortak kararla tek aday olarak belirlemiştik. Dün akşam da mevcut belediye başkanları ile ilgili olarak karar ürettik. PM, 9 başkan adayımızın devam etmesini onaylamıştır. Yani 18 başkan adayımızı belirlemiş durumdayız. Diğerleri için de çalışmalar devam ediyor” dedi. 

TEK YUMRUK HEDEFE GİDİYORUZ
PM toplantısının iyi bir şekilde sonuçlandığını söyleyen Kuntay, tek yumruk şeklinde hedefe gidileceğini, bunun partinin zenginliği olduğunu ve CTP’nin üretme kapasitesinin çok yüksek bir parti olduğunu söyledi. Ortaya herkesin benimsediği bir sonuç çıktığını kaydeden Kuntay, UBP ile ittifak kurma hazırlıkları içinde olan hükümetin küçük ortağı DP ile ilgili de net konuştu. CTP’nin kriz yararak toplumu germe gibi bir derdi olamayacağının söyleyen Kuntay, “Yerel seçimlere yönelik UBP ve koalisyon ortağımız DP’nin yaptığı görüşmeler bizim açımızdan bardağın son damlası ve taşmasıdır. Akşam gelinen noktada (PM’de) bu işin yürümesinin zor olduğu ortaya koyuldu. Koalisyon ortağımıza rağmen bugüne kadar ağırbaşlı bir siyaset yürüttük. DP ile bu konu hemen yarın görüşülecek. MYK üyeleri ve partimizin meclis grup başkan vekillerinin katılımıyla toplantı gerçekleşecektir” dedi.

UBP-DP İTTİFAKI HİZMET İTTİFAKI DEĞİL!
DP ile UBP ittifakının hizmet ittifakı olmadığını vurgulayan Hakan Kuntay, bu kişilerin tek dertlerinin bakan olma ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyledi. Eroğlu’nun uzaktan kumandayla durumu yönettiğini belirten Kuntay, ortada ilkesel bir ortaklık olmadığını, dedikodudan başka bir şey yapılmadığını ve ortada hala yazılı bir şey bulunmadığını söyleyerek, “Bu ittifak 2010’da da işe yaramamıştı şimdi de yaramayacak. Hadi artık yapacaklarsa yapsınlar” dedi.
CTP’nin, tabii ki ‘her şeye rağmen hükümette olalım’ noktasında olamayacağını ancak amaçlarının doğal olarak icraatta olmak olduğunu söyleyen Kuntay, ‘Akıl Defterini’ hayata geçirmek istediklerini ve bunun için halktan onay ve yetki aldıklarını kaydetti. Kuntay, halkın önünü açacak yasaların çıkmasında, meclisin iyi çalışmasında ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümü yolunda halktan aldıkları yetkiyi partinin ilkeleri doğrultusunda kullanmakla yükümlü olduklarını söyledi.

BELİRLENEN 18 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:
Dipkarpaz Belediye Başkan Adayı Suphi Coşkun, Yenierenköy Belediye Başkan Adayı Mesut Yıkıcı, Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Osman Bican, Esentepe Belediye Başkan Adayı Cemal Erdoğan, Alsancak Belediye Başkan Adayı Cezar Ekinci, Lapta Belediye Başkan Adayı Harper Bahadi, Beyarmudu Belediye Başkan Adayı Sadık Tuver, Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş, Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Dikmen Belediye Başkanı ve adayımız Yüksel Çelebi, Girne Belediye Başkanı ve adayımız Sümer Aygın, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı ve adayımız Cemal Biray, Mağusa Belediye Başkanı ve adayımız Oktay Kayalp, Akıncılar Belediye Başkanı ve adayımız Hasan Barbaros, Alayköy Belediye Başkanı ve adayımız Hulusi Manisoy, Değirmenlik Belediye Başkanı ve adayımız Osman Işısal, Gönyeli Belediye Başkanı ve adayımız Ahmet Benli, Lefkoşa Belediye Başkanı ve adayımız Kadri Fellahoğlu. (YD)

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur
Etiketler : , ,