1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 15 Mülteci ormanlık alanda bulundu
15 Mülteci ormanlık alanda bulundu

15 Mülteci ormanlık alanda bulundu

Sadrazamköy’de dün sabah saatlerinde tespit edilen boş sürat teknesinin ardından, bölgede gerçekleşen aramada 15 mülteci tespit edildi.

A+A-

Sadrazamköy’de dün sabah saatlerinde tespit edilen boş sürat teknesinin ardından, bölgede gerçekleşen aramada 15 mülteci tespit edildi.

YENİDÜZEN ekibi tarafından görüldü

Koruçam-Sadrazamköy arasında ormanlık alanda gerçekleşen aramada 15 mülteci tespit edilirken, bölgedeki aramalar gün boyunca devam etti.

Sadarazmköy'de tekne ile sahile çıkan 15 mülteciden ikisi Kormacit köyünde YENİDÜZEN ekibi tarafından da görüldü. Kormacit'teki bir marketten ekmek ve su alan iki mültecinin Sadrazamköy tarafındaki ormanlık alana gittiği izlendi. 

Bölgede gezindiklerine dair ihbar alan polis ekipleri dün saat 11.00 sıralarında arama gerçekleştirdi.

Koruçam-Sadrazamköy arasında ormanlık alanda gerçekleşen aramada 15 mülteci tespit edildi.

‘Aramızda çocuklar da var açız’

Sadrazamköy'ün kuzey sahilinde, terk edilmiş vaziyette bir sürat teknesi bulunmasının ardından, bölge sakinlerinin Suriyeli olduğu düşünülen iki kişi gördükleri öğrenilmişti.

Söz konusu iki kişinin 15-20 yaşlarında olduğunu belirten bölgeliler, ‘ormanda kaldıklarını, aralarında ‘çocukların da olduğunu söylediklerini ve ‘açız’ dediklerini de ileterek yardım istemişlerdi.

Polise verilen bilginin ardından, işaret edilen bölgelerde polis geniş çaplı arama başlatmıştı.

Polis açıklaması: ormanda bulundular

Polis olayla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

Dün Sadrazamköy sahilinde bulunan terk edilmiş sürat teknesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında,  bugün saat 11.00 sıralarında Sadrazamköy - Koruçam arasındaki bölgede  polis tarafından yapılan devriye ve aramalar esnasında, ormanlık arazide yaşları  16 ile 38 arasında değişen Suriye uyruklu toplam 15 erkek şahıs tespit edilmiştir.  Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

 

Fotoğraf: Mert ÖZDAĞ

 

 

Bu haber toplam 4453 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler