1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları
14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı birçok kurum ve kuruluş tarafından kutlanıyor. Gün boyu yayımlanan 14 Mart Tıp Bayramı mesajları YENİDÜZEN'de...

A+A-

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı birçok kurum ve kuruluş tarafından kutlanıyor. Gün boyu yayımlanan 14 Mart Tıp Bayramı mesajları şöyle:

Cumhurbaşkanı Tatar: “Özveriyle ortaya konan sağlık mücadelesi ve dayanışma takdire şayan”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, salgın döneminde KKTC’de özveriyle ortaya konan sağlık mücadelesi ve dayanışmanın takdire şayan olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle nüfusun yaklaşık yüzde 15’i aşılandı. KKTC bu oranla dünyada ilk 10 ülke arasında” dedi.

Tatar, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Tatar, mesajda, tıp doktorluğu mesleğinin, üniversitedeki eğitim süreciyle ile başlayarak sürekli yenilenmeyi mecbur kılan, bilimsel, sosyal ve teknolojik gelişmeleri izleyerek araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslek olduğu, tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu Covid 19 salgını sürecinde bir kere daha gözler önüne serdiğini kaydetti. 

Covid 19 salgınının tıbbın büyük öneminin hatırlanmasına vesile olduğunu ifade eden Tatar, şöyle devam etti:
“Tüm sağlık çalışanları başta olmak üzere, halkımızın, bu süreçte özveriyle ortaya koydukları sağlık mücadelesi ve dayanışma takdire şayandır. Bilim insanlarının tanı ve tedavi amaçlı geliştirdikleri yöntemlerin uygulanmasıyla KKTC’de de pandemi mücadelesinde önemli yol kat edilmiştir. Türk doktorları ve diğer sağlık çalışanlarının tıp bilimini yönlendiren gelişmelere kimi zaman öncülük edip kimi zaman da doğrudan büyük katkı sağladığında bu süreçte gururla şahit olduk.”

Halkın yüzde 15’i aşılandı

Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke arasından 50 ülkede eş zamanlı Covid 19 aşısı yapılmaya başlandığını kaydeden Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC de bu 50 ülkeyle aynı anda aşı programında yer almıştır. Nüfusun yaklaşık yüzde 15’i aşılanan KKTC, bu oranla dünyada ilk 10 ülke arasındadır” dedi.

Sağlıklı yaşam her bireyin en temel hakkı olduğu gibi kaliteli sağlık hizmetleri günümüzde çağdaşlığın bir göstergesi olduğunu ifade eden Tatar, “Bu bağlamda, ülkemizde son 1 yılda, sağlık alanında yapılan global ölçekteki altyapı yatırımları, kamusal sağlığın gelecekteki teminatı niteliğindedir.

14 Mart Tıp Bayramı’nda, kendisini insanlık sağlığına adayan tüm doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza şahsım ve vatandaşlarım adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarken, canımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarının her daim yüreğimizde ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.


Üstel: “Sağlık çalışanlarımız bizler için iftihar kaynağıdır”

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, sağlık çalışanlarının türlü güçlüklere rağmen, yurttaşların sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretlerinin kendileri için iftihar kaynağı olduğuna işaret ederek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Üstel, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Bu yüce mesleğin temsilcilerine olan gönül borcumuzu ancak onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak, hak ettikleri saygıyı göstererek ve beklentilerini karşılayarak ödeyebiliriz” dedi.

Üstel, dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını ile mücadele ettikleri bu dönemde en büyük destekçileri ve güvenceleri olan tüm sağlık çalışanlarının, özveri ile topluma hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı.

Korona virüse ilişkin, "Devletimiz bu mücadeleyi büyük başarıyla yürütmektedir. Salgından en az etkilenerek çıkmaya hazırlanan ülkelerden biriyiz" diyen Üstel, toplum sağlığının en büyük öncelikleri olduğunu ifade etti.

Salgınla mücadelede birliktelik içinde olduklarını vurgulayan Üstel, bu süreçte paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı görevine geldikleri ilk günden itibaren sağlık çalışanları ile karşılıklı görüş alış verişi yaptıklarını hatırlatan Üstel “Bu noktada tüm paydaşların katkısına önem veriyoruz. Hep birlikte bu zor günlerin üzerinden geleceğiz” dedi.

Üstel, "Bu yüce mesleğin temsilcilerine olan gönül borcumuzu ancak onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak, hak ettikleri saygıyı göstererek ve beklentilerini karşılayarak ödeyebiliriz” dedi.

“Sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma koşullarının ve ortamlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz”

Üstel, canı pahasına görev yapan sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma koşullarının ve ortamlarının iyileştirilmesi, mesleklerini yerine getirirken güvenlik endişesi yaşamamaları ve bütün sorunlarının çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ünal Üstel, “Sağlık sektöründe hayata geçireceğimiz düzenlemeler ile vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmet standartlarını arzu edilen en üst seviyeye taşımak ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden çok daha kaliteli şartlarda faydalanmalarına imkân sağlamak için Sağlık Bakanlığımız yoğun bir çalışma içindedir” diye konuştu.

Üstel, vatandaşlara sunulan sağlık hizmet standardının yükseltilmesinde, hayatlarını insanı yaşatmaya ve hayat kurtarmaya adayan ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarının çok büyük payı bulunduğunu ifade etti.

Bakan Üstel, sağlık çalışanlarına hitaben “Karşılaştığınız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğinizin icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için iftihar kaynağıdır. Bu vesileyle size minnet ve şükran duygularımı ifade etmeyi bir görev sayar, 14 Mart Tıp Bayramınızı içten duygularımla kutlarım” ifadelerini kullandı.


Belediyeler Birliği: “Kurallara uyalım, sağlıkçıların yükünü hafifletelim”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, halkı, salgın dolayısıyla seferber olan sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için kurallara uymaya çağırdı.

Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, sağlık çalışanlarının önemine ve icra ettikleri mesleğin kutsallığına vurgu yaparak, her zaman büyük özveri ile ve zorluklar içerisinde görev yapan sağlık çalışanlarının bir yıldır Kovid-19 salgını ile de mücadele ettiğini hatırlattı.

Özçınar, “Tüm doktor ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, kendilerine teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.


DAÜ Rektörü Hocanın: “Sizlere sonsuz bir minnet borçluyuz”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın da 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık, kuşkusuz ki hayattaki en önemli değerdir. Sağlık olmadığı zaman, geriye kalan her şey anlamını yitirmektedir. Hayattaki en önemli değerimizi korumamız için gece gündüz demeden, büyük fedakarlıklar yaparak canla başla çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın değerini, pandemi sürecinde daha da fazla anlamış bulunmaktayız. Bu süreçte bizlerin sağlığını korumak için, ailelerinden uzakta, özverili bir şekilde pandemiye ve diğer sağlık sorunlarına karşı mücadele veren hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Sizlere sonsuz bir minnet borçluyuz.”


Çavuşoğlu: “Özverili çalışmaları ve değerleri katkıları sayesinde…”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, tıp bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu yayınladığını mesajda, “Dünyamızı etkisi altına alan ve bir yılı aşkın süredir insanlığın mücadele verdiği Covid salgını, sağlığın, sağlık çalışanlarının ve sağlık sisteminin önemini en somut bir şekilde ortaya koymuştur. 

Bu salgın sırasında fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımızı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda selamlıyorum. Onların özverili çalışmaları ve değerleri katkıları sayesinde,  salgının en az sayıda insanımızın zarar göreceği şekilde atlatılması için yoğun bir mesai harcanmaktadır” dedi.


Ataoğlu: “Sağlık çalışanlarının bu örnek davranışını takdirle karşılıyorum”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, mesajında, “Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgınla mücadelede fedakârca emeklerini ortaya koyan sağlık çalışanlarının bu örnek davranışını takdirle karşılıyorum. Tüm dünyanın ve toplumumuzun pandemi sürecini en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde atlatmasını temenni eder, fedakarca hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Çağman: “İftihar kaynağımız oldular”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çağman mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Korona virüsü salgını ile mücadele ettiğimiz bu zorlu dönemde en büyük destekçimiz ve güvencemiz olan sağlık çalışanları, karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, kutsal mesleklerini büyük bir özveri ve insanüstü gayretleri ile icra ederek bir kez daha iftihar kaynağımız olmuştur. Bu saygın ve onurlu meslekte fedekarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan tüm meslektaşlarım ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar,  tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim”

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur