1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 1,3 milyon TL’lik konser için 338 Bin TL vergi!
1,3 milyon TL’lik konser için  338 Bin TL vergi!

1,3 milyon TL’lik konser için 338 Bin TL vergi!

ılbaşı akşamı eğlence mekanlarında sahne alacak olan Türkiye’nin ‘şöhret’ isimlerinin alacakları ücretler Türkiye basınında gündeme olurken, gözler, bu ünlülerin adaya ne kadar vergi bırakacağına çevrildi.

A+A-

Yılbaşı akşamı eğlence mekanlarında sahne alacak olan Türkiye’nin ‘şöhret’ isimlerinin alacakları ücretler Türkiye basınında gündeme olurken, gözler, bu ünlülerin adaya ne kadar vergi bırakacağına çevrildi.

 

Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, sanatçıların ödenen ücret üzerinden yüzde 10 kesinti ve yüzde 16 KDV yatırma zorunluluğunda olduklarını belirtirken, yılbaşı akşamı Kıbrıs’ta sahneye çıkmak için 1,3 milyon TL’lik REKOR ÜCRET alacağı belirtilen Türkiye’nin megastarı Tarkan’ın, alacağı ücret üzerinden toplamda yüzde 26’lık vergilendirme ile 338 Bin TL’nin Gelir ve Vergi Dairesi kasasına girmesi bekleniyor…

 

Fehime ALASYA

Türkiye’den adaya gelerek konser verecek olan ünlülerin alacağı ücretler, Türkiye basının da gündemine oturdu. Ünlü sanatçılar, arasında en yüksek gelir elde edecek olan Tarkan’ın, 1 Milyon 300 Bin TL’lik ödeme alacağı ve bu ücret ile Türk şarkıcılar arasında bir rekora imza atacağı  “Tarihe Geçecek” başlıklarıyla Türkiye Basınında büyük yankı uyandırdı.

Haberde, Tarkan’dan, Ebru Gündeş’e, Murat Boz’dan, Gülşen’e pek çok ismin Kıbrıs’ta sahne alacağı yılbaşında şarkıcıların alacağı paralar yer buldu.

Sanatçıların alacağı yüksek ücretler yanında, ödenecek vergilerle ülkeye bırakılması öngörülen yüksek rakamların da olduğu görüldü.

YENİDÜZEN’e kısa bir açıklama yapan Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, sanatçıların ödenen ücret üzerinden yüzde 10 kesinti ve yüzde 16 KDV yatırma zorunluluğunda olduklarını belirtti.

 

Yüzde 26 vergi yükümlülüğü

Bu ünlüler arasında olan Tarkan 1 Milyon 300 Bin TL ile başı çekerken, ardından en yüksek ücreti 1 Milyon TL ile Ebru Gündeş’in alacağı ifade edildi.

Murat Boz ve Gülşen’in ise 800’er Bin TL ücretle sahne alacağı belirtiliyor.

Adada bulunan çok sayıda lüks otellerde Yeni Yıl programı yapacak olan sanatçılar, verecekleri konserden ziyade alacakları yüksek ücretler konuşuluyor.

Alacakları yüksek ücretlerin yanında Gelir ve Vergi Dairesi’ne olan vergi yükümlülüklerini de yerine getirip getirmedikleri ise her yıl kamuoyunun gündemine oturuyor.

Bayram günleri, hafta sonları veya özel kutlamalarda yüksek ücretler karşılığında sahne alan sanatçılar, söz konusu aracı kurumlar aracılığıyla bahsi geçen rakam üzerinden yüzde 26 vergi ödeyecekler.

Yılbaşı akşamı sahnesiyle 1 Milyon 300 Bin TL ücret alacak olan Tarkan, toplamda yüzde 26 vergi öderken, söz konusu rakam üzerinden 338 Bin TL Gelir ve Vergi Dairesi kasasına girecek.

 

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı; “Takibini yapıyoruz”

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, sanatçıların aracı kurumlar üzerinden vergi ödediklerini ifade etti.

Kalkanlı,  sanatçıların vergi yükümlükleriyle ilgili takipte olduklarını ifade ederek, ödemeyenlerin tespit edilmesi durumunda resen vergi tarhı yaparak aldıklarını kaydetti.  

Kalkanlı, “Bu sanatçılar aracılar üzerinden vergi öderler. Kurum üzerinden vergi alıyoruz. Sanatçının aldığı ücret üzerinden yüzde 10 kesinti yapıp bize yatırıyorlar, bunun yanında da yüzde 16 KDV yatırmak zorundadırlar.

Sanatçıların Gelir ve Vergi Dairesi’ne vergi yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin ise takibini yapıyoruz, tespit edilenleri de eğer ödemiyorlarsa resen vergi tarhı yapmak yoluyla alıyoruz.” dedi.

 

Türkiye’den adaya gelerek konser verecek olan bazı ünlülerin alacağı ücretler:

Tarkan: 1 Milyon 300 Bin TL,

Ebru Gündeş: 1 Milyon TL,

Murat Boz: 800 Bin TL,

Gülşen: 800 Bin TL.

ozel-haber-gorsel-052.jpg

Bu haber toplam 5145 defa okunmuştur
Etiketler : , ,