1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yerel seçim bitti, UBP KARIŞTI
Yerel seçim bitti,  UBP KARIŞTI

Yerel seçim bitti, UBP KARIŞTI

Yerel seçim sonrası, siyasi kulisler hareketlendi. Özellikle Lefkoşa ve Lapta’da seçim yarışını kaybeden UBP’de deyim yerindeyse, kazan kaynamaya başladı.

A+A-

Yerel seçim sonrası, siyasi kulisler hareketlendi. Özellikle Lefkoşa ve Lapta’da seçim yarışını kaybeden UBP’de deyim yerindeyse, kazan kaynamaya başladı.

Ayşe GÜLER

Yerel seçim sonrası, siyasi kulisler hareketlendi.
Özellikle Lefkoşa ve Lapta’da seçim yarışını kaybeden UBP’de deyim yerindeyse, kazan kaynamaya başladı.
30 yıla aşkın, Göçmenköy Örgüt Başkanlığı yapan Özel Kadıoğlu ve ekibi, dün sabah partiden istifa etti.
Parti içerisindeki huzursuzluk, disiplin süreci ve ihracı da gündeme taşıdı.
28 belediyede en fazla meclis üyesi çıkartmasına rağmen, partinin Lefkoşa ve Lapta’da ‘güç kaybetmesine’ yönelik rahatsızlıklar, üyeler arasında da dillendirilmeye başlandı.
Bu konudaki tartışma, sosyal medyaya taşındı. MYK ve PM üyesi, Avukat Savaş Atakan’ın sosyal medyadaki suçlayıcı açıklamaları oldukça dikkat çekti.
Öte yandan 24 yıl Lapta Belediyesi başkanı olarak görev yapan, önceki günkü seçimde de yarışı kaybeden Fuat Namsoy ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu, “Sonuçla ilgili partinin hiçbir kesimini suçlamak istemiyorum. Ancak ilerleyen günlerde gerekli değerlendirmeyi yapacağım. Genel Başkanla da henüz görüşmedim.” dedi.

RAHATSIZLIKLAR DİLLENDİRİLİYOR… 28 belediyede en fazla meclis üyesi çıkartmasına rağmen, partinin Lefkoşa ve Lapta’da ‘güç kaybetmesine’ yönelik rahatsızlıklar, üyeler arasında dillendirilmeye başlandı.

MYK ve PM toplanacak

Partiye yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; UBP’de MYK ve PM bu hafta içerisinde ‘yerel seçim’ gündemiyle toplanacak.
Art arda yapılacak toplantılarda seçim sonuçları masaya yatırılacak.

‘İhraç’ da gündeme gelebilir…

UBP’de seçim sonuçlarının yanı sıra seçim sürecinde de yaşanılanların değerlendirileceği, toplantılarda partiden ihracın da gündeme geleceği öğrenildi.
Özellikle Mağusa’da İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu’nun görevinden istifa ederek, bağımsız belediye başkanı olması tartışmaları daha da alevlendirmişti.

UBP delegesiydi, bağımsız aday olarak seçimi kazandı…

Yerel seçimde UBP açısından dikkat çeken bir diğer nokta ise yeni dönemde
Lapta Belediye Başkanı olan Mustafa Aktuğ’un UBP delegesi olması…
Aktuğ, Namsoy’un karşısında bağımsız aday olarak seçimde yer alarak, belediye başkanı olması da partililer arasında rahatsızlık yarattı.

 NAMSOY: “PARTİNİN HİÇBİR KESİMİNİ SUÇLAMAK İSTEMİYORUM AMA… Öte yandan 24 yıl Lapta Belediyesi başkanı olarak görev yapan, önceki günkü seçimde de yarışı kaybeden Fuat Namsoy ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu, “Sonuçla ilgili partinin hiçbir kesimini suçlamak istemiyorum. Ancak ilerleyen günlerde gerekli değerlendirmeyi yapacağım. Genel Başkanla da henüz görüşmedim.” dedi.

Lapta Belediyesi’nde ‘evraklar yakıldı’ iddiası…

24 Haziran sonrasında, Lapta Belediyesi’nde bazı evrakların yakıldığı iddia edildi.
Belediyeye Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memurlarının gittiği de öne sürüldü.
Eski Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ise iddiaları yalanladı, “Bizim gizli saklı işimiz yok ki böyle bir şey yapalım. Gülmek lazım böyle şeylere, olay saptırılmaya çalışıyor” dedi.
Polise de bu yönde bir bilginin gelmediği öğrenildi.

 KADIOĞLU VE EKİBİ İSTİFA ETTİ…30 yıla aşkın, Göçmenköy Örgüt Başkanlığı yapan Özel Kadıoğlu ve ekibi, dün sabah partiden istifa etti. Parti içerisindeki huzursuzluk disiplin süreci ve ihracı da gündeme taşıdı.

Yerel seçim sonrası ilk istifa Kadıoğlu’ndan…

30 yıla aşkın, Göçmenköy Örgüt Başkanlığı yapan Özel Kadıoğlu ve ekibi, dün sabah partiden istifa etti.
Kadıoğlu’nun, istifa gerekçesi olarak da UBP LTB Başkan adayı Hasan Sertoğlu’nun seçimi kazanması için bazı bölgelerdeki çalışmaların pasif kalmasını gösterdiği iddia edildi.
Öte yandan görüş almak için aradığımız Kadıoğlu’na ise ulaşılamadı…

BULUTOĞLULARI’NIN İSTİFASI DA KONUŞULDU… Özel Kadıoğlu ile yakınlığı bilinen UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları’nın da istifa ettiği de ileri sürüldü, Bulutoğluları bu iddiayı yalanladı…

Bulutoğluları’nın istifası da konuşuldu…

Özel Kadıoğlu ile yakınlığı bilinen UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları’nın da istifa ettiği de ileri sürüldü, Bulutoğluları bu iddiayı yalanladı.


 


Seçimi kaybeden eski Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy:

“Partinin hiçbir kesimini suçlamak istemiyorum ama…”

24 yıl Lapta Belediyesi başkanı olarak görev yapan, önceki günkü seçimde de yarışı kaybeden Fuat Namsoy, ortaya çıkan sonuçla ilgili partinin hiçbir kesimini suçlamak istemediğini belirtti ancak ilerleyen günlerde gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Namsoy, “Bölge halkına teşekkür ediyorum. 24 yıl bu görevi yaptım. Halkın takdiri bu, saygı duymak gerekiyor” dedi.

Namsoy, seçim sonucunun ardından UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile de görüşmediklerini aktardı.

“Vicdanen de rahatım, sadece Lapta’ya değil tüm köylere yönelik gecemizi gündüzüme katıp, uğraştık. Her tarafa imkanlarım dahilinde yatırım yapmaya çalıştık” diyen Namsoy, “Umarım yeni başkan, bölgede güzel işlere imza atar” şeklinde konuştu.

“Belediye ile ilgili gizli saklı bir şey yok, her şey bilgisayarlarda”

Belediyede evrak yakıldığına yönelik iddiaları da kabul etmeyen Namsoy, “Ortaya atılanlar dedikodudur, yalandır. Tüm bunlar kasıtlı olarak ortaya çıkarılıyor” dedi.

Namsoy, belediye ile ilgili ‘gizli saklı’ bir şeylerinin olmadığını, her şeyin bilgisayar ortamında olduğunu kaydetti, “Evrak yok ki… Her şey bilgisayarlarda… Böyle şeylere gülüp, geçmek gerekiyor. Zaten Lapta Polisi’nden de böyle bir şeyin olmadığını öğrenebilirsiniz” diye konuştu.

yeniduzen-satin-aliniz-575.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 3146 defa okunmuştur