1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Mahkemede şahadet veren polis, doktor raporuna göre kadının zeka düzeyinin tam olmadığı, kandırılmaya yakın olduğu ve bilerek cinsel ilişkiye giremeyeceğini belirterek, 8-9 yaşlarında çocuk gibi hareket ettiğini açıkladı.

A+A-

Lefkoşa’da sağır, dilsiz ve zihinsel engelli olan 70 yaşındaki kadınla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklanan zanlı Z.K., 2 ayı aşmayan süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinde sağır, dilsiz ve zihinsel engelli olan 70 yaşındaki kadın ile 2 kez cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla, isminin baş harfleri Z.K. olan şahıs tespit edilerek tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı Z.K. davaları görüşülünceye 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemede şahadet veren polis, doktor raporuna göre kadının zeka düzeyinin tam olmadığı, kandırılmaya yakın olduğu ve bilerek cinsel ilişkiye giremeyeceğini belirterek, 8-9 yaşlarında çocuk gibi hareket ettiğini açıkladı.

“Zihinsel engelliyle cinsel ilişkiye girme meselesi”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın baktığı teminat duruşmasında davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak tahkikat çavuşu Şerif Avcıl’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Avcıl, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Şerif Avcıl, Lefkoşa’da 2016- 23 Nisan 2017 tarihleri arasında zihinsel engelliyle cinsel ilişkiye girme meselesiyle ilgili olarak zanlı Z.K.’nin tutuklandığını açıkladı.

“Kadının zeka düzeyi tam değil”

Küçük Kaymaklı bölgesinde sağır, dilsiz ve zihinsel engelli olan 70 yaşındaki kadın ile cinsel ilişkiye giren zanlı Z.K.’nin tutuklandığını aktaran Şerif Avcıl, zanlının olayla ilgili gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğini dile getirdi. Zanlı ile kadının cinsel ilişkiye girdiğine dair doktor raporu temin edildiğini belirten Avcıl, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görevli bir doktordan da rapor alındığını aktardı. Polis, doktor raporuna göre kadının zeka düzeyinin tam olmadığı, kandırılmaya yakın olduğu ve bilerek cinsel ilişkiye giremeyeceğini belirterek, 8-9 yaşlarında çocuk gibi hareket ettiğini açıkladı.

3 ay tutukluluk talebi

Meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirten polis çavuşu Şerif Avcıl, zanlından ve müştekinden alınan örneklerin incelenmesi için Türkiye’ye gönderildiğini, sonuçlar alınana dek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Atilla Etkin de bu tür suçların toplumda ciddi şekilde infiale neden olduğuna vurgu yaparak, bu olayın şikayet üzerine ortaya çıktığının görüldüğünü, söz konusu yasa ışığında zihinsel engelli bir kişiyle cinsel ilişkiye girmede rıza aranmamakta olduğunu dikkat çekti. Etkin, zanlının 3 aylığına cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukat itiraz etti

Zanlı Z.K.’nin avukatı ise talep edilen 3 aylık sürenin uzun olduğunu belirterek, ülkedeki devlet laboratuarından kaynaklı sorunun, zanlıya nüksedilmemesi gerektiğini bu nedenle 3 aydan az bir süre cezaevinde tutuklu bekletilmesini talep etti. 

2 ay cezaevine gönderildi

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar ise bu tür suçların ömür boyu hapis öngören ceza türlerinden olduğuna dikkat çekerek, ülkedeki devlet laboratuarında yaşanan sorunun, zanlıya nüksedilemeyeceğini bu nedenle zanlı Z.K.’nin 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

Bu haber toplam 4418 defa okunmuştur
Etiketler :